Joan López

Clickània supera els 13.000 visitants durant els primers quatre dies

Més de 13.000 visitants han passat pel Festival del Playmobil de Montblanc des del dijous 12 fins al diumenge 15 d’octubre. Amb els quatre primers dies de la desena edició Clickània ja s’ha igualat la xifra de visitants respecte a la de l’any passat. La bona climatologia i la celebració de l’aniversari del festival, són motius pels quals l’organització considera que ha crescut el nombre de visitants.

Des de dijous al recinte de Sant Francesc s’han pogut veure diorames temàtics i, alhora, s’han celebrat exposicions, demostracions, tallers i concursos, tot relacionat amb el click de Playmobil. Des de l’àrea de turisme de Montblanc, s’assegura que Clickània segueix sent un reclam per al públic familiar, com en els darrers anys. En aquesta línia, Quim Queralt, cap de l’àrea de turisme, ha expressat a l’Espluga FM Ràdio que els comportaments del públic han estat molt similars als d’altres anys. Assegura que els visitants estan satisfets amb l’oferta de Clickània i que, alhora, no només visiten el recinte firal sinó que, aprofitant activitats com la del Click Amagat, les famílies acaben descobrint el nucli històric de Montblanc.

Un any més els diorames temàtics han captat les mirades dels milers de visitants, però les propostes per celebrar el desè aniversari de l’esdeveniment també han estat ben rebudes pel públic. Els clicks de Playmòbil de grans dimensions han estat molt fotografiats, mentre que les demostracions de maquetisme i els tallers de miniatures han agradat als participants, constata Quim Queralt. De la programació també n’han destacat les actuacions de carrer, com la de Small River Brass Band o les d’entitats de cultura popular de Montblanc.

Després del balanç de la primera setmana de Clickània, el festival afrontarà una segona entrega, aquest dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre, amb l’objectiu de consolidar les xifres de visitants registrades aquests primers dies, tot repetint la mateixa programació: exposicions, espais de venda, jocs, demostracions, tallers, actuacions musicals i folklòriques, el concurs del Click Amagat o el concurs de diorames, entre d’altres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp