Cloenda exitosa del Festival Internacional d’Orgue de Poblet

Dissabte va tenir lloc el tercer, i últim, concert de l'organista Agnes Luchterhandt

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, el Festival Internacional d’orgue de Poblet arriba a la seva vuitena edició, amb la mateixa força queal 2020. Enguany el monestir ha reprès la seva activitat normal i, a més del Festival, ha reobert l’hostatgeria, el servei de bar, la botiga, etc.

Pep Gorgori, portaveu del Festival Internacional d’orgue de Poblet.

700 assistents

Pel que fa al públic, en total, hi han hagut unes 700 persones que han assistit als tres concerts que formaven part del programa del Festival.

Aquest any, l’orgue gran del cor del monestir s’ha sotmès a una neteja profunda que per preparar els seus més de 3.000 tubs. Tal i com va explicar Pep Gorgori, en una entrevista a ràdio Montblanc, “l’orgue no és un ésser viu, però quasibé”. El motiu és que, al tenir tants components de fusta, és un instrument sensible als canvis de temperatura, la humitat i acaben apareixent fongs, al seu interior.

L’únic orgue Metzler que hi ha a la península, és el de Poblet

Tot i que una gran part del públic assistent procedeix de la Conca de Barberà, hi ha un tipus de públic especialitzat en la música d’orgue, que acud a Poblet per l’especialitat i les característiques del nou orgue suís adquirit l’any 2012.

Gorgori ens explica que aquest orgue té un so molt especial pensat, especialment, per la música del Barroc alemany:

orgue Poblet
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp