RM

Comença la Festa Major de Montblanc

Avui tindrà lloc el pregó, que podreu seguir en directe a Ràdio Montblanc

Montblanc ha donat aquest migdia el tret de sortida oficial a la Festa Major 2015. La tronada, el repic de campanes i el Nunci pregonant els actes han servit per donar inici a la festa major, que s’allargarà fins al dia 11 de setembre.

Aquest dilluns destaca el pregó, que enguany anirà a càrrec de mossèn Albert Palacín, plebà de Montblanc. Servirà també per homenatjar la figura de Palacín, que s’acomiada de la vila després de divuit anys com a plebà. El pregó el podreu seguir en directe al 107FM, a la TDT i a radiomontblanc.cat. Acte seguit, tindrà lloc al Salve Solemne i la primera ballada del seguici festiu. A la nit arribarà la vuitena edició del Beu les Bèsties, que enguany tindrà el Basilisc de Reus com a convidat. Després, la festa jove a la plaça Major amb l’orquestra Mitjanit.

Demà dimarts, 8 de setembre, el dia començarà ben d’hora amb les matines del Ball de Bastons, els Dimonis de Montblanc i les diverses colles de grallers de la vila. Al migdia, després de l’ofici solemne al Santuari de la Serra en honor a la patrona, arrencarà el seguici festiu. A la tarda, tindrà lloc la quarta edició de la Convidada dels Veguers, el sindicat de Vinyaters acollirà l’obra de teatre ‘El Sommelier’ i a l’aparcament de Sant Miquel tindrà lloc la festa Enbarjaula’t, amb Relamidos i Dj. Sala.

Els actes de la festa major continuaran el dia 9 de setembre, amb la segona ballada del seguici, l’estrena de la cercavila del seguici petit i la nit de música amb Núria Graham i Gemma Humet. Com cada any, no hi faltaran les orquestres al Casal Montblanquí, les ballades de sardanes i els actes culturals. La nit del 10 de setembre és el torn del correfoc de festa major i els concerts de Zoo, Juantxo Skalari & La Rude Band i els montblanquins Ban’d’Al·lucinògens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp