Comencen a Montblanc els treballs per recuperar els danys de la riuada del 2019

Les obres comencen més de dos anys anys després dels aiguats

La imatge d’aquest dilluns ha montblanc ha estat la de les primeres màquines treballant en els desperfectes de la riuada de 2019.

Més de dos anys després, l’Ajuntament de Montblanc ha pogut començar les obres per refer els danys que va provocar l’aiguat al Francolí. La que ha començat aquest dilluns és la primera de nou obres que aniran engegant de manera progressiva en els propers mesos. Les més grans es preveu que comencin al maig. 

En aquesta primera intervenció, s’actuarà en els dos carrers que donen accés al Pont Vell i també a la rotonda del convent de la Mercè.  L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “vam voler començar per aquesta obra, perquè és la més visible. És l’espai que fa més de dos anys que està en un estat lamentable i vam creure que seria oportú començar per aquí”.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

La del Pont Vell i el seu entorn arrencarà més endavant i serà l’obra més destacada. I s’haurà d’aprovar per plenari, ja que el seu cost suposa un 10% del pressupost municipal. L’Ajuntament confia que a finals d’any estiguin totes les obres fetes. Aquesta primera obra està previst que s’executi en 3 o 4 mesos.  

Els ajuts econòmics per la riuada, qua ha atorgat l’Estat i la Generalitat, van arribar, en la seva totalitat, a principis d’any. Són més de 3 milions d’euros que serviran per fer aquestes obres, i altres com la passera del Molí del Pas o el Pont de Bolovi. 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook