Comencen els Col·loquis sobre l’artista Maties Palau Ferré

Montblanc va acollir ahir al vespre el tret de sortida als actes d'aniversari de Maties Palau Ferré, pintor i artista que celebra el centenari l'any 2021.

Montblanc va acollir ahir al vespre el tret de sortida als actes d’aniversari de Maties Palau Ferré, pintor i artista que celebra el centenari l’any 2021. Encara falten tres anys, però ja es comença a recordar la figura d’aquest artista, d’una importància clau en l’art dels països catalans. Montblanc obre les portes a Palau Ferré, en motiu de l’estret lligam que l’artista tenia amb la vila. Ens ho explica Francesc Marco, membre de la Fundació d’Art Palau Ferré.

L’acte ha consistit en un col·loqui al voltant d’un llibre publicat el 1955 titulat “Els autors de l’Ocell de paper”, amb textos del reconegut assagista valencià Joan Fuster. El col·loqui ha girat entorn als motius que podrien haver portar a Palau Ferré a vincular-se amb el projecte, i sobre el renaixement cultural valencià. Ferré parla de l’impacte del pintor i escultor en el marc de l’art català.

El col·loqui és el primer acte, però ja n’hi ha d’altres planificats. Un seguit de col·loquis, amb una copa de cava i experts en diversos àmbits, tan artístics com geogràfics. L’acte de dilluns va comptar amb una desena de persones, que es van reunir al Museu d’Art Palau Ferré.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp