Comencen els cursos de català inicial per a persones immigrades, emigrades i refugiades de la comarca

S'imparteixen a Montblanc i a l'Espluga de Francolí i tenen una durada de cent vint hores

Dimarts passsat van començar dos cursos de català inicial per a persones immigrades, amb un total de 39 persones inscrites, 19 a l’Espluga de Francolí i 20 a Montblanc.
Les persones participants provenen d’Algèria, Colòmbia, Cuba, Hondures, Marroc, Pakistan, República Dominicana, Senegal, Ucraïna i Veneçuela; i resideixen als municipis de l’Espluga de Francolí, Montblanc, Sarral i Senan.

Aquesta formació forma part de la formació de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a Catalunya, que inclou cursos de català, de coneixement de la societat catalana i de coneixements laborals.
Els cursos són organitzats conjuntament pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal (SAPIER) i Caritas Diocesana de Tarragona, entitat que dissenya imparteix la formació. Inclouen sessions pràctiques i interactives dissenyades per a persones que no parlen ni entenen el català, i també sortides culturals per tal de conèixer el municipi. Les persones participants tindran l’oportunitat d’adquirir habilitats lingüístiques bàsiques que els ajudaran en les seves vides diàries i futures oportunitats laborals.
Aquesta iniciativa, finançada per la Diputació de Tarragona, és possible gràcies a la col·laboració activa dels ajuntaments corresponents.

Des del Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (SAPIER) s’ofereix informació, orientació i assessorament sobre els serveis i recursos del
municipi i la comarca i els circuits i tràmits necessaris per accedir-hi, els drets i deures com a persona resident del municipi i els tràmits necessaris per a l’accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per viure i treballar a Catalunya.

L’objectiu principal és facilitar la informació, els coneixements i els suports necessaris perquè les persones immigrades puguin desenvolupar-se amb autonomia i participar plenament en la societat d’acollida.
Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el servei a través de l’adreça electrònica sapier@concadebarbera.cat

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook