Josep Ardila

Comencen les voladures a Lilla per les obres de l’A-27

L'Ajuntament anuncia que aquest estiu no convocarà mobilitzacions, veient que les obres finalment estan avançant

Expectació avui al municipi de Lilla. L’empresa que realitza les obres de l’A-27 ha començat aquest dimecres 17 de juliol a fer les primeres voladures, que han de servir per superar l’orografia del terreny.

Aquesta primera voladura s’ha realitzat aquest matí a uns trenta metres de les primeres cases del municipi. En aquest terreny, on ja fa setmanes que hi estan treballant, és on s’hi habilitarà un terraplè per a sobre construir-hi l’autovia.

La primera explosió s’ha fet aquest matí al voltant de les 11. S’espera que se’n facin diverses per trencar la roca per on ha de passar l’autovia. Després son les màquines les que treballen per anar retirant pedres.”Han d’anar adequant el terreny per poder construir el terraplè, on abans s’hi havia de posar un viaducte, i que és per on ha de passar l’autovia”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu, que ha afegit que “des de fa dos mesos, a la banda de Lilla, ja hi ha activitat de les obres, on s’estant fent els terraplens i els accessos, tot i que encara estem als inicis”.

Al municipi s’hi podien veure cartells anunciant les voladures, que han creat expectació entre els veïns. Asseguren que pràcticament no s’ha sentit i expliquen que veuen amb preocupació unes obres que s’allargaran diversos anys. L’alcaldessa pedània de Lilla, Glòria Rovira, ha explicat que han viscut amb expectació aquestes primeres voladures. “L’hem viscut amb una mica de por, no sabíem que podria passar. No ha sigut, però, res de l’altre món, creiem que les cases no han tremolat”, ha explicat.

Aquestes voladures estan fent lluny de la boca del túnel, que s’espera que es comenci a perforar l’any vinent

L’Ajuntament de Montblanc ha anunciat que, veient que ara sembla que les obres avancen, aquest estiu no faran una manifestació com si van fer els dos darrers anys. Asseguren, però,que juntament amb el consistori vallenc estaran atents a l’evolució de les obres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp