Concactiva

Concactiva aposta per la formació i l’ocupació entre els joves amb estudis superiors

Inicia un programa de cursos per evitar que els joves marxin fora de la comarca a buscar feina

Concactiva posa en marxa el programa ‘Futur jove a la Conca’ per oferir formació i oportunitats laborals als joves de la comarca d’entre 16 i 29 anys. Aquells que tinguin una formació superior a l’ESO ja teen un programa a mida, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, que ofereix un Certificat de Professionalitat o bé un curs avançant d’anglès i un procés de coneixement i inserció en les principals empreses de la comarca.

Ja fa mesos que Concactiva treballa per a oferir als joves amb una formació superior a l’ESO, és a dir, amb Batxillerat, Cicles de Grau Mitjà i Superior o estudis universitaris, un projecte que els hi permeti millorar el seu currículum i adaptar-lo als sectors clau de la comarca, aprendre un nou ofici i rebre un assessorament i una tutorització per a trobar feina. L’objectiu: que els joves amb més formació no hagin de marxar fora de la comarca per a trobar feina.

Finalment, gràcies als Programes Integrals, inclosos en la iniciativa europea Garantia Juvenil, s’ha creat el programa “Futur Jove a la Conca”, totalment gratuït per als joves. Tots els joves interessats poden adreçar-se a Concactiva, al carrer de Daroca número 1 de Montblanc, per a demanar més informació i inscriure’s. També es podrà fer aquest tràmit a l’oficina comarcal situada al castell dels comptes de Santa Coloma de Queralt.

Fabricació electromecànica, un sector a l’alça
El projecte té una durada d’un any. En la primera etapa, el jove acorda amb el seu tutor definir el seu projecte i itinerari personal, adaptat a cadascú. El jove decideix quina formació vol fer, que és el que més li interessa i quins són els seus objectius.

Concactiva ofereix formació gratuïta en dos sectors, un d’ells és la Fabricació Electromecànica, amb un Certificat de Professionalitat oficial amb prop de 400 hores i un curs realitzat a les instal·lacions de l’Institut Martí l’Humà. L’Institut Martí l’Humà és un dels col·laboradors d’aquest projecte Futur Jove a la Conca, una col·laboració entre Concactiva i el món educatiu que es vol mantenir en el futur, i en la que també participa l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Aquesta col·laboració també s’estreny amb el teixit empresarial, ja que els joves faran estades informatives en les principals empreses de la comarca, la majoria d’elles relacionades amb el sector de la fabricació electromecànica, un sector amb molt de futur i amb moltes oportunitats laborals.

Formació en anglès i altres sectors
Els joves, però, també podran encaminar-se cap a altres sectors més adaptats a la seva formació superior. Amb aquest objectiu s’efectuarà la formació d’Anglès per al sector agroturístic, un curs d’anglès avançat de 100 hores que es farà en format global i adaptable a moltes sortides laborals que necessiten de complements de formació en llengua anglesa.

Un cop hagin finalitzat i també mentre els joves realitzin els cursos, es farà un procés d’inserció laboral i es facilitarà que aquests joves trobin feina. Els joves, inscrits a Garantia Juvenil, gaudiran de facilitats i deduccions per a la seva contractació en empreses. Les empreses de la comarca, doncs, podran contractar joves formats del territori amb beneficis fiscals.

Aquesta serà la primera edició del projecte Futur Jove a la Conca, en el qual hi participaran 15 joves. Aquest projecte es combina amb els Joves per l’Ocupació, orientat a joves amb una formació inferior. Concactiva vol potenciar amb tots aquests programes no hi hagi cap jove a la Conca de Barberà sense feina ni formació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp