Concactiva

Concactiva i l’Institut Martí l’Humà uneixen esforços per formar joves en el sector de l’automoció

L'empresa Mahle, instal·lada a Montblanc, també hi ha col·laborat

Concactiva i l’Institut Martí l’Humà de Montblanc han unit esforços per formar joves en el sector de l’automoció. Aquestes darreres setmanes s’ha posat en marxa el curs “Fabricació, Disseny i mecanitzats en el sector auxiliar de l’automoció”, un curs que vol donar resposta a la creixent demanda de treballadors especialitzats en el sector de la fabricació electromecànica a la comarca.

És el primer cop que aquestes dues entitats col·laboren i creen sinergies entre la formació acadèmica i la formació ocupacional. Tant Concactiva com l’Institut Martí l’Humà, però, aposten decididament per aquesta col·laboració i preveuen que tingui continuïtat en els propers anys. De moment, enguany s’ha començat amb una prova pilot que inclou a 9 joves que formen part del programa “Futur Jove a la Conca”, inclòs en els Programes Integrals subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu.

Aquests joves efectuen un curs de formació de 400 hores on aprendran diferents aspectes de la fabricació electromecànica orientada en el sector auxiliar de l’automoció. Entre d’altres, estudiaran mecanitzats hidràulics, elèctrics i pneumàtics, metrologia, disseny en impressora 3D, control numèric CNC i soldadura. El grup està format per 9 joves d’entre 18 i 29 anys, amb diferents nivells de formació d’entre Grau Mitjà i estudis universitaris, que es volen reciclar o aprendre un nou ofici amb un sector amb una creixent demanda de llocs de treball.

De cara a l’any 2017, des de Concactiva ja treballen per ampliar l’oferta en cursos orientats al sector industrial, des de la fabricació electromecànica a la soldadura, i no es descarta que aquesta formació s’obri també a gent de totes les edats mitjançant altres programes.

Un projecte que no podria tirar endavant sense la col·laboració de les principals empreses de la comarca. L’empresa Mahle, la més important de la Conca i del Camp de Tarragona en el camp de l’automoció, ha col·laborat des d’un inici en la definició d’aquest projecte. Així, la Mahle ha signat un conveni de col·laboració amb Concactiva, el Consell Comarcal i el Servei d’Ocupació de Catalunya per a promocionar aquest curs de formació i les accions d’inserció del programa Futur Jove a la Conca, incloent visites formatives a la pròpia empresa.

D’aquesta manera el món empresarial col·labora per a formar joves del territori en els sectors principals i estratègics de la comarca, comprometent-se socialment en el futur d’aquesta. Com a primera acció, el passat dilluns 14 de març, els joves del curs de Concactiva van fer una visita completa de les instal·lacions per a conèixer tots els processos productius i les diferents plantes de l’empresa a la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp