Concactiva

Concactiva posa en marxa el viver agroalimentari de la Conca

Els alumnes del programa Joves per l'Ocupació han estrenat l'Espai Cuina

Concactiva ja ha posat en marxa un dels projectes estrella d’aquest 2015. Es tracta del Viver Agroalimentari i de l’Espai Cuina. Els alumnes del programa Joves per l’Ocupació que cursen l’especialitat ‘Operacions Bàsiques de Cuina’ han estat els encarregats de dur a terme la prova pilot d’aquestes instal·lacions. Així, aquests joves d’entre 16 i 24 anys realitzen pràctiques diàries de cuina i elaboració de tot tipus de plats en les flamants instal·lacions de Concactiva.

Aquesta presa de contacte va començar la setmana passada i els resultats han estat molt positius, amb les intal·lacions i la maquinària funcionant correctament i amb la visualització de la gran capacitat de producció d’aquest Espai Cuina.

La Conca, terra de vivers
El viver agroalimentari de Concactiva, que s’ha donat a conèixer com a Espai Cuina, és un projecte innovador amb l’objectiu de proporcionar als emprenedors del món de la restauració i la producció de productes agroalimentaris un ampli espai per a poder fer realitat els seus projectes. Així, en aquest espai es podran desenvolupar projectes de càtering, suport als restaurants de la comarca, producció de productes agroalimentaris i precuinats del territori, entre d’altres, sense la necessitat per part dels emprenedors d’efectuar grans inversions en material.

El lloguer de les instal·lacions serà a preus públics i es potenciarà la col·laboració i el treball en equip entre emprenedors. Aquesta és, sens dubte, la base del viverisme que tants bons resultats ha donat al Viver de Celleristes i al viver d’empreses convencional de Concactiva. L’Espai Cuina i el també flamant Viver de Cava són les noves peces d’aquesta xarxa de vivers que converteixen la Conca de Barberà en capital i referent del viverisme a Catalunya.

Ajudes a les empreses de restauració
La feina i les pràctiques d’aquests joves seran, doncs, la presa de contacte d’aquest Espai Cuina, un espai que obrirà les portes als emprenedors els propers mesos. El curs de cuina finalitzarà la primera setmana de maig, moment en el qual aquests joves realitzaran pràctiques en diferents restaurant de la comarca. S’obrirà la possibilitat també de contractacions subvencionades d’aquests treballadors de fins a 3900 euros i una possible bonificació del 100% de la seguretat social empresarial per a contingències comuns.

Aquest curs de formació en cuina és el primer que ofereix Concactiva però no serà pas l’últim. Aquest organisme del Consell Cormacal ja treballa per a oferir cursos més especialitzats i dirigits als professionals del sector, així com també cursos per a persones desocupades de totes les edats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp