Concactiva

Concactiva programa una xerrada informativa sobre els nous cursos de formació per a joves

Es farà el proper 30 de novembre

El proper dimecres 30 de novembre els joves de la comarca que no estiguin estudiant ni treballant tenen una cita a les 5 de la tarda a Concactiva. A aquella hora es realitzarà una jornada informativa sobre totes les possibilitats de cara a l’anualitat 2017 que tenen els joves per a estudiar, millorar la seva ocupabilitat i buscar feina amb el suport i la intermediació de Concactiva. L’oferta formativa del proper any seguirà la línia de l’actual, on s’ha multiplicat l’oferta de cursos i programes, incloent a joves de qualsevol nivell educatiu.

Un dels programes estrella, que ja arriba a la cinquena edició és el Joves per l’Ocupació a la Conca. Es tracta d’un programa adreçat a joves de 16 a 25 anys sense la ESO o amb la ESO com a formació màxima. Aquests joves rebran formació en una de les tres modalitats: Auxiliar de Magatzem, orientat al sector de la industria i la logística, i Auxiliar de Cuina o Auxiliar de Cambrer de Sala, orientat al sector de la restauració.

Durant el curs, els joves que acreditin un aprofitament rebran una beca de 150 euros mensuals, que també es rebran en les pràctiques en empreses de la comarca. A partir d’aquí, els tècnics de Concactiva vetllaran per la inserció laboral dels joves, amb una beca per a les empreses que els contractin de 655 euros mensuals, més deduccions de fins al 100% de la seguretat social empresarial. Amb totes aquestes mesures, els percentatges d’inserció dels joves participants en aquest programa han rondat el 80% durant les quatre primeres edicions.

Com a novetat, enguany es presentarà el programa Fem Ocupació per a Joves a la Conca, un programa orientat als joves de fins a 29 anys que tinguin una formació mínima d’ESO. Aquest programa, que inclou formació en el sector agroalimentari, va lligat a una contractació de 6 mesos en una de les principals empreses de la comarca.
Finalment, es preveu una nova edició d’un tercer programa, el Futur Jove a la Conca, també orientat a joves de fins a 29 anys de diferents nivells educatius i amb la formació en Fabricació Electromecànica com a punt estrella.

A la jornada formativa de dimecres es parlarà d’aquests tres programes, cofinançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, així com també d’altres opcions, com les beques d’emprenedoria o totes les opcions de cursos formatius que ofereix Concactiva per a gent de totes les edats, incloent també els joves.

Des de Concactiva es mostren satisfets per la feina que s’està duent a terme i que a la Conca de Barberà hi hagi una oferta formativa tan àmplia gràcies a la gestió d’aquest organisme autònom. Tot això, apunten, beneficia a la comarca i als seus ciutadans, i posa èmfasi en els diferents projectes engegats per aquesta entitat per a millorar la formació i reduir l’atur a la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp