Ràdio Montblanc

Convergència a Montblanc presenta una bateria d’al·legacions a les ordenances fiscals

L'equip de govern les haurà de resoldre al ple del proper 30 de novembre

Els regidors del grup municipal de CDC a l’Ajuntament de Montblanc, Cesc Viñas i Marc Vinya, han presentat al·legacions a la modificació d’ordenances fiscals del 2017, que es va aprovar inicialment al ple del 5 d’octubre. En aquest ple es van acceptar algunes de les dotze propostes que els convergents havien plantejat a l’equip de govern. Per mantenir viva la negociació es van abstenir a la votació i ara intenten seguir introduint millores fent aquest tràmit.

Les al·legacions presentades es resoldran al ple del proper dimecres 30 de novembre. Serà llavors quan es coneixerà quines de les propostes s’inclouen a les ordenances fiscals del proper any. Així ho ha explicat al regidora d’Hisenda, Sílvia Lafebre, que ha destacat que “estudiarem totes les propostes i al proper ple les resoldrem”

Al ple d’octubre ja es van acceptar dues de les propostes de bonificacions que va plantejar el grup de Convergència, com ara la reducció del 95% per a vehicles elèctrics, en l’impost de sobre vehicles de tracció mecànica i que es mantingui la bonificació del 95% de reducció en l’impost sobre les obres per a la rehabilitació de façanes del centre històric de Montblanc i per les pedanies. Ara, amb la presentació de les al·legacions es vol tornar a intentar aconseguir altres millores.

Les bonificacions que plantegen volen reduir la pressió impositiva als col·lectius que tenen majors dificultats. Es demana una reducció del 95% en l’impost d’obres per les reformes que calgui fer per accedir o per millorar les condicions d’habitabilitat per aquelles persones que tinguin algun tipus de discapacitat.

Quan a la taxa d’escombraries, els convergents demanen una bonificació del 50% per famílies nombroses, monoparentals o amb un membre amb discapacitat. Per aquests col·lectius es vol aconseguir una reducció en el preu del servei d’aigua.

En opinió del regidors s’han d’aprofitar les ordenances fiscals per tal d’afavorir l’obertura d’establiments i així invertir en una recuperació econòmica més àgil.
En aquest sentit, proposen una bonificació del 75% de l’impost d’activitats econòmiques a aquelles empreses que estan ubicades al Centre d’Iniciatives empresarials de la Conca de Barberà. A més, demanen una bonificació del 40% en la taxa d’obertura d’establiments amb un 20 addicional per cada treballador que l’empresa contracti.

Aquestes mesures pretenen estimular l’activitat econòmica. Per al portaveu del grup, Cesc Viñas “estem en un moment en què es pot facilitar la posada en marxa de negocis. Aquesta acció és una primera proposta en la línia d’afavorir la creació de riquesa i ocupació. Volem segui treballant en aquesta línia” De cara a les empreses i comerços es vol aconseguir una rebaixa del 50% en l’impost de construccions, instal·lacions i obres, per a les reformes que es duguin a terme en locals comercials en desús per tal d’obrir un nou negoci.

Els nous establiments comercials, de serveis o de restauració han de poder tenir una bonificació del 75% en la taxa d’escombraries durant el primer any d’activitat. “Els inicis d’un projecte empresarial són difícils i aquestes mesures no representen cap cost important per les finances municipals, però són una ajuda que els emprenedors segur que valoraran”, ha manifestat el portaveu convergent.

L’aprovació definitiva de les ordenances fiscals es farà abans de finalitzar l’any per tal que entrin en vigor l’1 de gener de 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp