Crida de la comunitat ucraïnesa de Montblanc per enviar material mèdic al front de guerra

Es recollirà material fins divendres a l'Ajuntament i a Protecció Civil

L’Oksana Dyakun, com molts ucraïnesos que viuen lluny de casa, fa dies que està enganxada al telèfon i a les notícies per saber com evoluciona la guerra al seu país. Ella fa divuit anys que viu a Montblanc, però té la família a una ciutat a 100 km de Kiev. Aquesta nit també s’hi han sentit sirenes i bombes. “M’agradaria anar al meu país, per la meva ciutat està a tocar de Kiev i per carretera no s’hi pot arribar. Serè més útil ajudant des d’aquí”, explica.

Oksana Dyakun, veïna de Montblanc d’origen ucraïnès

Ella, amb altres ucraïnesos residents a Montblanc, han organitzat una recollida de material, sobretot mèdic, per ajudar a aquells que han hagut d’agafar les armes per defensar-se dels atacs de Rússia.

Fins divendres, es poden portar termòmetres, xeringues, benes, valerianes o crema per cremades, als matins a l’Ajuntament de Montblanc i a les tardes a Protecció Civil. Dissabte portaran el material cap a Ucraïna i és possible que de tornada portin nens i nenes que surtin del país. L’Ajuntament ja es prepara per acollir-los si és necessari. L’alcalde, Josep Andreu, assegura que “si cal, adaptarem alguna dependència municipal per acollir de manera temporal a possibles refugiats que arribin a Montblanc”.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc, fa una crida a solidaritzar-se amb Ucraïna

Tot i que el que els agradaria és marxar corrents cap al seu país, creuen que seran més útils des d’aquí enviant ajuda.

La comunitat ucraïnesa de Montblanc, formada per un centenar de persones, ja s’ha organitzat per continuar ajudant als seus familiars i amics que pateixen les conseqüències de la guerra.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook