Ràdio Montblanc/EFMR

David Ortin i Joan Vizcarra presenten el conte infantil de la Llegenda de Sant Jordi

El text es basa en l'espectacle infantil que s'ha fet durant la Setmana Medieval amb gran èxit de públic

‘Sant Jordi, la Princesa, la rosa i el drac’ és el nom del conte infantil que s’ha presentat aquest cap de setmana. Escrit per David Ortin i amb il·lustracions del també montblanquí Joan Vizcarra, el conte explica la història de l’espectacle infantil que els darrers dos anys s’ha representat durant la Setmana Medieval, aconseguit un gran èxit de públic entre els més petits.

L’Associació Medieval col·labora en la promoció i venda del conte, i per aquest motiu es va presentar aquest dissabte, durant el sopar d’elecció de Sant Jordi i la Princesa. Els dos autors van signar llibres, i es va poder veure una petita exposició amb les deu làmines originals dibuixades per Vizcarra.

Aquest és el primer conte del caricaturista Joan Vizcarra, i reconeix que s’ha trobat molt còmode treballant-t’hi “pel seu to canalla”. Ortin ha explicat que aquest és el primer conte de la col·lecció Merlet, que és el nom d’un dels protagonistes del conte. “Vam crear aquest personatge, un ratolí tafaner, que apareix a moltes escenes sense ser protagonista, i la idea és que aparegui a tots els contes de la col·lecció”, explica.

Una altra de les peculiaritats del conte és que les caricatures dels seus protagonistes són les dels actors reals que interpreten el seu paper a l’espectacle infantil. També destaca que tots els escenaris són reals i s’hi poden reconèixer diversos llocs de Montblanc, com ara la plaça Major, el Pont Vell o el Portal de Sant Jordi.

El conte s’ha posat a la venda al preu de 9,95 euros i s’ha fet una edició de 2.000 exemplars.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp