CME

Desarticulen una banda d’atracadors de bancs relacionats amb el robatori al Banc Santander de Montblanc

El grup hauria atracat diversos bancs d'arreu de l'Estat

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Guardia Civil i la policia espanyola han desarticulat una organització criminal que es dedicava al robatori d’entitats bancàries a diverses localitats de l’Estat espanyol. La investigació es va iniciar el juliol de 2015 quan els Mossos d’Esquadra va tenir coneixement que s’havia produït un atracament en una entitat bancària de Tortosa. De les primeres indagacions es va desprendre que els autors podrien estar implicats en altres robatoris comesos en diferents punts de l’Estat espanyol. Per aquest motiu es va crear un equip conjunt d’investigació integrat per Mossos, Guardia Civil i Policia Nacional.

Als integrants del grup, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Saragossa, se’ls atribueixen nou atracaments comesos entre febrer del 2015 i octubre del 2016 a diverses entitats bancàries, entre elles el Banc Santander de Montblanc, on van entrar a robar el passat 19 de juliol. També hi figuren altres entitats de municipis com Sant Mateo (Castelló), Tortosa (Tarragona), Nágera (La Rioja), Miajadas (Càceres), Motilla del Palancar (Cuenca), Mieres (Astúrias) i Tobarra (Albacete).

Els investigadors van comprovar que els autors sempre empraven el mateix modus operandi que consistia en seleccionar entitats bancàries de localitats petites a les quals es pogués tenir accés per carreteres secundàries. Un cop havien fixat l’objectiu, recollien tota la informació de l’entitat per cometre el robatori com els horaris, empleats, possibles dates per realitzar el fet, etc. Un cop analitzada la informació materialitzaven l’assalt. Sempre utilitzaven armes de foc real i ocultaven el rostre per dificultar la seva identificació.

Un cop es va constatar que tenien previst el proper atracament a una sucursal bancària de Tobarra (Albacete) es va establir un dispositiu per detenir els integrants del grup. El dia 27 d’octubre dos d’ells van ser detinguts per la Unidad Especial de Intervención de la Guardia Civil (UEI) a la localitat de Pozo de Cañada (Albacete) mentre es desplaçaven per cometre’l. Molt a prop del lloc on es van fer les detencions es van localitzar dues armes de foc reals amagades en la soca d’un arbre. Simultàniament, es van detenir els altres dos membres al seu domicili a Saragossa. El mateix dia, també es van realitzar tres entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts on es van intervenir dos vehicles, roba i accessoris utilitzats en els atracaments.

Els detinguts, que tenen diversos antecedents, entre els quals destaquen l’homicidi del director d’una entitat bancària a València l’any 1982, van passar a disposició dels Jutjats de Valls i Tortosa, els quals han decretat el seu ingrés a presó.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp