Mossos d’Esquadra

Detenen cinc persones per robar 500 kg de coure d’un tram de l’AVE a Montblanc

Els danys estan valorat en 20.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes, d’edats compreses entre els 20 i 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori de 500 quilos de coure d’un tram de la línia del TAV al seu pas per Montblanc. L’empresa ADIF, concessionària de la via, ha valorat en 20.000 euros els danys soferts i la reposició del coure sostret.

La investigació es va iniciar a finals dels mes d’abril d’enguany quan es va localitzar una furgoneta estacionada en una zona aïllada d’Hospitalet de Llobregat. A l’interior del vehicle es van localitzar prop de 500 kilograms de coure de procedència indeterminada. Un cop recuperat i retornat el coure sostret, els investigadors de la comissaria de l’Hospitalet van localitzar i detenir a l’Hospitalet de Llobregat els cinc presumptes autors del robatori amb força comès a Montblanc.

Els autors formaven part d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris. Aquest grup utilitzava diversos vehicles per cometre els delictes, fet que els permetia tenir una gran mobilitat. A més de poder cometre robatoris per tot el territori, aquesta mobilitat dificultava la seva identificació per part dels investigadors.

Els detinguts, que en total tenen 20 antecedents, van passar el 21 de maig a disposició judicial del Jutjat en funcions de Guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp