EFMR

Disputes polítiques a l’Espluga de Francolí per formar govern a l’Ajuntament

CiU proposa un pacte d'unitat i SOM diu que només votarà com alcalde el seu candidat

Les negociacions per aconseguir formar govern a l’Espluga de Francolí continuen ben vives. CiU ha proposta fer un pacte d’unitat d’onze regidors després de la trobada que van tenir aquest dilluns amb SOM Espluga. El comunicat deixa clar que la seva proposta compta amb el beneplàcit d’Antoni Vendrell -sense citar a Espluga Viva- per formar aquest govern de concentració.

El comunicat esmenta que es tractaria d’un govern amb la participació dels onze regidors electes, en sintonia amb el que ha proposat Antoni Vendrell, però no esmenta que aquesta opció representi el parer d’Espluga Viva. Cal tenir en compte que Vendrell, hores d’ara, ja no formaria part d’Espluga Viva tenint en compte que el seu impulsor, Frederic Torruella, ha afirmat aquest dilluns a la tarda que el candidat queda fora del partit, i que Espluga Viva no ha estat mai partidària d’un govern de coalició.

La proposta de CiU aniria, doncs, en la línia del que havia manifestat Antoni Vendrell de fer un govern amb representació de totes les candidatures.

SOM Espluga, per la seva banda, també ha fet públic un comunicat on assegura que la formació només votarà com a alcalde el seu candidat. La formació assegura que estudiarà les propostes que es facin, i per això s’està analitzant la proposta que han plantejat, de manera conjunta, CiU i Antoni Vendrell.

El comunicat afegeix que SOM Espluga no entén que CiU no contempli un pacte amb SOM i en canvi no descarti un pacte amb Antoni Vendrell, entenent que la primera suma és més àmplia que la segona. Aquest situació, asseguren des de SOM, resta credibilitat a la proposta de govern d’unitat i sembla que la intenció de CiU no sigui la de pactar amb SOM i sí amb Antoni Vendrell.

Antoni Vendrell, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, va dir dissabte que ell no havia dimitit i que continuava en la seva tasca com a regidor, tot i les dures crítiques de l’impulsor d’Espluga Viva, Frederic Torruella.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp