Ràdio Montblanc

Dos treballs de recerca, premiats per la Fundació Martí l’Humà

Dos estudiants de l'institut han realitzat treballs sobre les malalties de la vinya i sobre la mel a la Conca

Dues alumnes de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc han rebut, aquest dimecres, un premi pels seus treballs de recerca. Es tracta del premi que des de fa 7 anys entrega la fundació Martí l’Humà Tot Conca. Dotat amb 300 euros cada un, el guardó es destina als treballs de recerca de segon de batxillerat realitzats en l’àmbit de les ciències experimentals i que tenen relació amb la Conca de Barberà.

Les dues alumnes premiades han estat Carlota Morien i Ariadna Martí. Morien ha realitzat un treball sobre les plagues i malalties de la vinya i ha realitzat un cas pràctic d’un fungicida que s’utilitza per acabar amb alguna de les malalties que afecten a la vinya a la nostra comarca. El treball de recerca de Martí, d’altra banda, analitza el món de l’apicultura a la Conca de Barberà. L’estudiant ha realitzat un anàlisi de quatre productors de mel de la comarca i ha fet una comparació, a més d’entrevistes a quatre apicultors de la comarca.

A l’acte hi han participat tres dels patrons de la Fundació: Josep Gomà-Camps, Carles Andreu i Julieta Foraster. Aquests dos darrers han estat els encarregats de glossar els dos treballs guanyadors. També hi ha participat la directora de l’Institut Martí l’Humà, Imma Hueso i els professors que han tutoritzat els treballs premiats.

Des de la Fundació ha animat als estudiants presents, molts d’ells de primer de batxillerat, a realitzar treballs relacions amb la ciència i la comarca per poder optar el premi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp