Josep Ardila

Edgar Rosich, protagonista de la mostra d’art jove de la Conca de Barberà

Presenta un projecte fotogràfic amb una càmera estenopeica instal·lada a l'interior d'una furgoneta

El Consell Comarcal va inaugurar, aquest dilluns, la dotzena edició de la Mostra d’Art Jove de la Conca de Barberà. La fotografia del solivellenc Edgar Rosich és enguany la protagonista. Hi exposa el seu projecte fotogràfic consistent en una furgo-càmera estenopeica, les fotos són fetes des d’aquest tipus de càmera utilitzant la caixa d’una furgoneta.

Rosich explica que la finalitat d’aquest projecte ha estat el “d’investigar i experimentar”. És, de fet, el projecte final del curs que fotografia que ha impartit a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

L’obra, anomenada Van Pinhole Solivella, investiga les possibilitats de l’estenopeica i posa en pràctica procediments actuals i contemporanis. Es poden veure fotografies fetes en format analògic i també en format digital, algunes de grans dimensions.

L’objectiu de la Mostra és aplegar un conjunt d’obres dels joves artistes de la Conca en una exposició al Pati Central de Palau Alenyà. D’aquesta manera, es visualitza la seva tècnica i a través d’aquestes peces podem conèixer la seva concepció de l’art. Alhora es vol facilitar la promoció i difusió de joves artistes i contribuir al foment de l’art i la cultura. Al llarg d’aquests 10 anys d’organització de la Mostra un total de 14 joves de la Conca han pogut donar a conèixer la seva obra amb una gran varietat d’estils.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp