Jordina Moix

El barri de Les Arcades estudia instal·lar plaques solars d’autoconsum als edificis

Es podrien ocupar 3.500 metres quadrats de teulades amb plaques solars

El barri de Les Arcades de Montblanc està estudiant col·locar plaques solars d’autoconsum als edificis. La junta de veïns ja ha fet una primera reunió amb propietaris i tècnics especialitzats, i asseguren que el projecte és viable econòmicament i tècnicament.

Calculen que a les teulades planes que hi ha als edificis es podrien ocupar uns 3.500 metres quadrats amb plaques solars. Serien d’autoconsum, per abastir els prop de 140 habitatges que hi ha al barri. En un primer moment es van plantejar que l’enllumenat de la comunitat de propietaris es pogués autoabastir amb aquest sistema, però van veure que no era tan rendible.

Ara han vist que instal·lar plaques solars als edificis pot suposar un estalvi i una reducció d’emissions de CO2 al medi ambient. El projecte és encara molt inicial, però ha tingut bona rebuda per part dels veïns. Ho ha explicat Joan Casellas, que destaca que “hi ha hagut molt bona acollida i veiem que els tècnics ens diuen que és rendible econòmicament i viable tècnicament”. Asseguren que l’Ajuntament de Montblanc bonificarà els impostos dels habitatges que optin per aquesta energia verda.

Amb totes les plaques solars que s’haurien d’instal·lar, asseguren, es generaria al voltant de la meitat de l’energia que consumeixen tots els veïns, suposant un important estalvi energètic. També ho veuen com una oportunitat per millorar el medi ambient. “A més, reduirem la instal·lació de plaques solars en terreny agrícola, un tema especialment sensible ara mateix”, explica Montserrat Farriol, presidenta de la comunitat de veïns de Les Arcades.

El proper pas serà analitzar l’estat de totes les teulades, ja que algunes presenten problemes d’humitat, i després conèixer els veïns interessats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp