El caricaturista Joan Vizcarra exposa, a Montblanc, els seus 30 anys de professió

L'artista montblanquí és un dels caricaturistes més reconeguts i imitats del món

Joan Vizcarra va començar a dibuixar de forma innata i autodidacta de ben petit i, quan vivia a Montblanc, va rebre classes de dibuix amb el professor Antoni Pallarola. Anys més tard va anar a estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. A manera de reconeixement, l’any 1997 va ser nomenat Professor d’humor, per part de la Universitat d’Alcalà d’Henares.

Després de més de trenta anys d’ofici, Joan Vizcarra atribueix el seu èxit a tres factors:

Joan Vizcarra: “La clau de l’èxit el determinen tres factors: el talent, la sort i la capacitat de treball”

Vizcarra ha il·lustrat per un gran nombre de mitjans i publicacions: El jueves, Interviu, El periódico de Catalunya, l’Avui, El Mundo, l’Ara, la revista Descobrir Cuina, entre d’altres.

“He tingut la sort de treballar pels millors mitjans de l’estat i fer milers de caricatures”

Després de tants anys de professió, es pot afirmar que l’estil Vizcarra és un fet. Així ens ho ha comentat l’artista montblanquí:

“Tinc un estil molt marcat que ha creat escola”

Vizcarra ho fa tot a mà i, tot i que se’l coneix especialment com a caricaturista, la seva obra s’ha diversificat en diversos estils i, inclús, en il·lustracions per a contes infantils. En paraules de Vizcarra “com més camaleònic siguis, millor”.

Joan Vizcarra ens ha explicat què creu que és el que, encara avui, atrau del món de la caricatura:

“Sempre reivindico que la caricatura no és un art menor perquè requereix el talent i l’aptitud de qualsevol altra art plàstica”

Vizcarra ha acomplit diversos projectes vinculats a Montblanc i a la Conca de Barberà, entre les quals destaca la participació en les Jornades artístiques de la Festa del Trepat (2014), el pregó i cartell de la Setmana Medieval (2016), les il·lustracions del llibre “Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac”, de l’Editorial La Musca (2017), les il·lustracions del llibre “Els pastorets i la samarra d’en Getsè”, de la mateixa editorial (2018), les imatges del 50è aniversari del Club Bàsquet Montblanc (2019) o el pòster de celebració del Club Futbol Montblanc (2019).

Pel que fa a exposicions, a Montblanc es van exposar els originals del llibre “Sant Jordi”, ara fa cinc anys.

De l’exposició d’enguany, en honor als seus més de trenta anys com a caricaturista, Vizcarra comenta que li fa especial il·lusió:

“Aquesta exposició és quasi com un homenatge, que, a més, et fa el teu poble”

La inauguració de l’exposició “30 anys fent caricatures” serà aquest divendres, 4 d’agost, a les 20 h a l’Església de Sant Francesc.

L’exposició romandrà oberta al públic fins a l’11 de setembre. També s’ha organitzat pel 9 de setembre la festa de la caricatura, una acció que es va fer per últim cop l’any 2018.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook