El cicle de debats “Visions 5.1” torna un any més al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla per convertir-se en un punt de reflexió i trobades sobre qüestions que afecten la societat, aquest any amb les crisis actuals que s’estan vivint i sobretot respostes creatives per solucionar-les, com a tema conductor.
L’activitat, coorganitzada amb l’Associació de La Conca 5.1 està formada per diversos debats programats setmanalment del 6 del maig fins al 3 de juny. Seran presencials a les instal·lacions del Museu de la Vida Rural amb reserva prèvia però gratuïta. També es podran seguir de manera virtual a través del canal de YouTube de l’MVR, en una edició on es reforçarà l’àmbit televisiu d’aquests debats, que es podran recuperar també a través de l’E-Museu i del canal d’Spotify de l’entitat.
Se citaran al Museu experts de camps molt diversos com ara l’educació, l’antropologia, la mobilitat, les ciències ambientals o la cultura. Els debats comptaran amb personalitats com els antropòlegs Yayo Herrero i Emilio Santiago Muiño, l’ambientòleg Andreu Escrivà, l’escriptora i investigadora Remedios Zafra, la també investigadora Alicia Valero o la veterinària María Sánchez, entre d’altres.
El debat que duu per títol “Ser conscients de la crisi. De la inconsciència a la consciència” donarà el tret de sortida al cicle el 6 de maig. La setmana següent, el 13 de maig, l’emergència climàtica serà l’element central, el dissabte dia 21 s’abordarà el consum i l’alimentació, el 27 de maig l’art i la cultura i en la darrera jornada, el 3 de juny, es farà una cloenda amb debat “Respostes creatives a les crisis”.
Aquesta novena edició de “Visions 5.1” està estretament lligat amb l’exposició temporal que es pot veure fins al gener del 2023 al Museu de la Vida Rural i que reflexiona sobre les crisis com a moment de canvi i d’oportunitat, fent un paral·lelisme de la COVID-19 amb la crisi de la fil·loxera.