El cinema del Casal Montblanquí projectarà la pel·lícula ‘Un cel de plom’

Serà aquest dissabte i anirà acompanyat d'un col·loqui amb Carme Martí, autora del llibre en que es basa el film

Aquest proper dissabte 13 de maig, a partir de les 19:00 hores, al Cinema del Casal Montblanquí de Montblanc es realitzarà una presentació-col·loqui de la pel·lícula  “Un cel de plom”, a càrrec de l’escriptora del llibre en el que està basada la  pel·lícula, la montblanquina Carme Martí. També hi participarà el director/productor del film, Miquel Romans.  

La pel·lícula ‘Un cel de plom’ es basa en la novel·la homònima de Carme Martí i  narra la vida de Neus Català, jove republicana feminista que va tornar a França  després de ser arrestada per l’exèrcit alemany a l’últim any de la Segona Guerra  Mundial.  

El 1945, amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català, jove republicana  feminista, torna a França després d’haver estat empresonada per l’exèrcit alemany.  Mentre recupera la seva vida en llibertat, rememora els fets viscuts un any abans,  quan un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales en què els  nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Van ser conegudes com “El Comando  de Gandulas”. Però la veritable resistència de Neus Català comença ara: la lluita  per la memòria.  

Aquesta presentació i col·loqui serviran per a recordar una època molt fosca de la història mundial recent i retre homenatge a Neus Català, que va viure dues guerres.  Va ser presonera en diversos camps nazis. Va superar el centenar d’anys i va  dedicar la major part d’aquesta llarga existència a batallar contra la injustícia i a lluitar perquè els abusos i les atrocitats del segle XX no s’oblidin.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook