Ràdio Montblanc

El compositor britànic Howard Blake presenta a Montblanc l’obra ‘La meva terra’

L'església de Santa Maria va acollir aquest passat diumenge dues hores de concert durant les quals es va poder gaudir d'aquesta composició que parla de Catalunya i el procés

L’església de Santa Maria de Montblanc es va omplir la tarda d’ahir, diumenge 6 de gener, de música. I és que aquest va ser l’escenari de l’estrena de la peça La Meva Terra, una composició del britànic Howard Blake que honora Catalunya a través d’un poema escrit per l’actor Jaume Comas.

Prop d’un centenar de persones van assistir a les dues hores de concert dividides en dues parts. En la primera, es van interpretar dues cançons catalanes, mentre que la segona, va estar marcada per obres escrites per Howard Blake. Així, es va interpretar un fragment de la banda sonora The Snowman, pel qual el compositor britànic va estar nominat als Oscar. També es van poder escoltar les peces A Month in the Country i Flute Quintet. El colofó final va estar marcat per l’actor Juame Comas, que va recitar LA MEVA TERRA, acompanyat per la composició musical feta per Blake.

El concert d’aquest diumenge s’emmarcava en la celebració del 80è aniversari de Howard Blake. Als 80 anys, encara compon i és per això que el músic va decidir organitzar tot un seguit de concerts a ciutats d’arreu d’Europa. En el cas de Catalunya, va decidir escriure sobre el procés amb aquesta obra, La meva terra. Blake diu que sent empatia amb el que està passant a Catalunya a nivell polític i que, per això, volia dedicar una cançó.

Dijous passat, l’obra ja es va poder veure a les Borges del Camp, divendres va passar per la Selva del Camp, i ahir Montblanc va acollir l’acte central.

Howard Blake és el creador d’aclamades partitures orquestrals, com les de la pel·lícula de Flash Gordon, de 1980, i en què va comptar amb la col·laboració de Queen. A més, també ha estat nominat als Oscar pel seu treball a The Snowman.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp