Jordina Moix

El Consell Comarcal de la Conca aprova un pressupost de prop de 12 milions d’euros pel 2020

Suposa un increment de gairebé el 9% respecte l'any anterior. La construcció d'una planta de tractament previ s'emporta la principal inversió de 3 milions d'euros

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat un pressupost d’11 milions 953 mil euros pel 2020, el que representa un increment de gairebé el 9% respecte a l’exercici anterior, concretament un 8,45% més. Uns pressupostos que compten amb un 51% d’ingressos de la Generalitat, un 32% dels ajuntaments de la comarca, un 6% de la Diputació de Tarragona i un 10% d’altres administracions.

La principal inversió de l’any vinent serà la construcció d’una planta de tractament previ al centre de tractament de residus que suposarà una inversió de més de 3 milions d’euros. El consell també invertirà 100.000 euros en la redacció del projecte de noves depuradores a Vilanova de Prades, Pira i Blancafort, i 100.000 euros més per redactar el projecte d’abastament d’aigua per connectar Sarral amb Forès i Santa Coloma.

L’increment dels comptes també respon al nou contracte de la recollida selectiva, que aquest 2020 canvia amb la implantació del porta a porta i els contenidors tancats i que tindrà un cost d’1 milió 600 mil euros. El nou sistema suposa un increment, però també suposarà una reducció del cànon de la brossa que la comarca paga a l’Agència de Residus de Catalunya.

Destaca també una inversió de 130.000 euros per una nova fase de construcció d’aules de formació i despatxos a la primera planta de Concactiva.

També augmenta un 5% la despesa en serveis socials, millorant el servei de transport adaptat i d’ajuda a domicili. El consell continuarà oferint serveis als ajuntament en matèria de serveis socials, informàtica, turisme, serveis tècnics o de medi ambient.

L’organisme autònom de desenvolupament, Concactiva, que s’encarrega de la promoció econòmica de la comarca, té un pressupost propi que el 2020 serà d’1 milió 480 mil euros.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp