RM

El Consell Comarcal de la Conca inicia els passos per tenir un escut oficial

Aquest substituiria l'actual logotip, que s'utilitza com a imatge de l'ens comarcal

El Consell Comarcal de la Conca no disposa encara d’un escut oficial i per aquest motiu el Ple del passat dilluns va aprovar de forma unànime iniciar els tràmits per disposar d’un escut regularitzat. En aquests moments el Consell està utilitzant com a imatge corporativa un logotip.

El Consell ha realitzat un esborrany del que proposarà a la Generalitat que sigui la imatge corporativa de l’ens. Aquest esborrany, que ha estat supervisat pel reconegut heraldista Armand de Fluvià, es presentarà ara a la Generalitat perquè sigui informat per l’Institut d’Estudis Catalans i per a la seva aprovació, si s’escau, per la Direcció General d’Administració Local. De totes formes, no es preveu deixar d’emprar l’actual logotip, molt arrelat i de fàcil reconeixement.

Des del Consell Comarcal es té la intenció que a l’escut de l’ens hi siguin representades, ni que sigui de forma simbòlica, les grans àrees territorials que conformen l’actual comarca administrativa de la Conca de Barberà. Val a dir, però, que la normativa heràldica és molt estricta i que com a ens comarcal tant la forma de l’escut, com el seu coronament (el timbre) estan ja definits per la normativa legal i únicament es poden proposar els elements de l’interior de l’escut i el seu color.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp