Ràdio Montblanc

El Consell Comarcal impulsa un projecte per millorar la cobertura d’Internet a la Conca

S'ha previst el desplegament d’una nova xarxa de telecomunicacions per la comarca a través de la radiofreqüència

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà impulsarà, l’any 2017, un projecte per millorar la cobertura d’internet a la comarca. Actualment són molts els municipis que tenen un deficient accés a la xarxa. Això suposa una mancança important per als habitants de les poblacions afectades i pels serveis que han de rebre aquests ciutadans, les empreses i les administracions públiques amb centres en aquests municipis.

Per contribuir a resoldre aquesta problemàtica, el Consell Comarcal, en col·laboració amb els ajuntaments, impulsarà el desplegament d’una nova xarxa de telecomunicacions per tota la comarca que doti de serveis d’Internet i de telefonia.

Els serveis tècnics del Consell Comarcal han valorat la conveniència de millorar l’accessibilitat a Internet mitjançant l’ús de la tecnologia de banda ampla per radiofreqüència. Per aquest motiu s’ha arribat a un acord amb Aspwifi SL, una empresa especialitzada i de demostrada professionalitat en aquest sector, que està interessada en proporcionar el referit servei a la comarca.

L’empresa Aspwifi estudiarà i buscarà els emplaçaments més idonis per a la instal·lació dels equips necessaris per a la prestació del nou servei. Evitant, sempre que sigui possible, la construcció de noves torres i prioritzant la utilització de les infraestructures de telecomunicacions privades o públiques ja existents a la comarca. També s’encarregarà de dotar les torres de telecomunicacions amb els equips i tecnologia necessària per donar el servei d’Internet i de veu ip. La tecnologia que s’utilitzarà prové dels EEUU i és el primer lloc d’Europa on s’implementa.

Es tracta d’una “solució integral per tota la comarca”, com ha explicat el conseller comarcal d’infraestructures i comunicacions, Marc Rovira, que ha destacat que “a Pontils ja funciona i la gent està molt contenta. A aquest municipi han passat de no tenir cobertura a poder navegar amb 30 megues. A Vilaverd també s’ha instal·lat, i s’espera que la setmana vinent arribi a Conesa, Barberà de la Conca i Pira. “Tots els pobles, també les pedanies de la comarca, tindran accés a aquesta xarxa, per poder navegar amb una velocitat d’entre 15 i 100 megues”, ha explicat Rovira.

Per la seva part, el Consell Comarcal assumirà el cost de la instal·lació de les noves torres que siguin necessàries per arribar a cobrir els municipis amb deficiències. Aquest projecte es durà a terme, en dues fases, al llarg de l’any 2017. El cost previst és d’uns 20.000 euros.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp