RM

El Consell Comarcal preveu habilitar una planta de tractament de resta a l’Espluga

Es tracta de la inversió més important dels pressupostos 2019 amb un cost aproximat de 3,8 milions d'euros

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat aquesta setmana el pressupost per l’exercici 2019 i aquest ascendeix als 11 MEUR, fet que suposa un increment del 53,2% respecte aquest any.

Dins les inversions destaca l’habilitació d’una planta de tractament de resta. Un espai que s’ubicaria a l’actual Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals, situat a l’Espluga de Francolí, i que tindria un cost de 3,8 MEUR.

L’objectiu és que els residus siguin més nets. D’aquesta manera, a través de les plantes de tractament de resta, es tria, d’una banda, la matèria orgànica, que se sotmet a un procés per obtenir biogàs. De l’altra, es trien els materials encara aprofitables, com paper, vidre o plàstic, i entren en un circuit de recuperació i reciclatge. Escoltem al president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet.

També en matèria de residus, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà té com a objectiu estratègic millorar la recollida selectiva. Una aposta que es fa davant l’increment previst pel 2019 del cànon de tractament de residus municipals en un 8%.

Com a objectius estratègics cara el 2019, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà també aposta per la redacció d’una diagnosi comarcal d’habitatge. Un pas que hauran de fer els municipis, però el Consell els vol ajudar per tal de tenir una visió global.

A més, també es preveu poder situar un centre de suport als emprenedors a Santa Coloma de Queralt. Segons el president del Consell Comarcal, s’aposta per descentralitzar el paper que realitza Concactiva amb un nou centre a Santa Coloma, ja que el que s’ha pogut observar és que les activitats ofertes des de Concactiva no s’adeqüen a les necessitats de la zona de la Baixa Segarra.

D’altra banda, el Consell Comarcal també aposta per habilitar una Unitat d’Escolarització Compartida. Es tracta d’un servei que representa un espai alternatiu on cursar temporalment l’Educació Secundària Obligatòria dirigit als alumnes més conflictius. D’aquesta manera, es busca pal·liar l’abandonament escolar i redirigir alguns perfils d’alumnes que, amb probabilitat, abandonarien els estudis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp