Ràdio Montblanc

El Consell entrega els Premis d’Honor de la Conca de Barberà

S'han premiat fins a 22 entitats, empreses i personalitats

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va entregar el passat divendres els Premis d’Honor de la Conca de Barberà, que arribaven a la seva quarta edició. L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc es va omplir per fer entrega dels guardons a una vintena d’entitats, empreses i personalitats premiades.

La Distinció d’Honor va anar a parar enguany a dos museus de la comarca. D’una banda, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, pels seus 30 anys d’història en reconeixement a la seva tasca de divulgació del món rural. Van recollir el premi l’exdirector Ramon Rosich i l’actual directora Gemma Carbó. En el seu discurs va destacar que “un museu és, sobretot, un centre cultural que es deu a la gent que l’envolta. Hem d’intentar seguir mereixent aquest reconeixement”.

També va rebre aquesta distinció l’associació Museu Arxiu de Montblanc, pels seus 60 anys d’història i en reconeixement a la seva tasca de divulgació del patrimoni de la Conca de Barberà. El president de l’entitat, Josep Gomis, destacava en rebre el guardó que “qui mereix el premi són aquella gent que un dia fa 60 anys van creure convenient crear una entitat que no fos tan sols un museu, que fos una entitat viva”.

Entre els premiats, destaquen diverses entitats com els Torraires de Montblanc, el Club Atlètic o els Amics dels Gegants pels seus 25 anys d’història, o el Club Bàsquet Montblanc pels seus 50 anys. Jordi Moix, del Club Bàsquet Montblanc, va destacar durant el seu discurs que “va ser un dels clubs pioners en incorporar dones, abans que d’altres de les comarques de Tarragona”.

El Club Tennis Montblanc, els Pastorets de Montblanc o l’arqueòleg Ramon Viñas també van rebre un guardó. També s’han premiat empreses com la Vinícola de Sarral, la Ferreria Freixes o Teixidó Garrell de l’Espluga de Francolí.

El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, va cloure l’acte destacant la vàlua de tots els premiats i fent balanç d’aquesta legislatura que ara acaba. “Hem trebalat en un clima de concòrdia amb tots els alcaldes i consellers, i crec que això ens ha fet avançar”, destaca Benet, que afegia que “hem treballat per portar l’aigua a la Baixa Segarra, hem impulsat la Carta del Paisatge de la Conca i hem potenitat la FP Dual”.

L’entrega de premis es va acabar amb un tast de tapes i plats elaborats pels alumnes del curs de cuina de Concactiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp