RM

El Consell lliura a la biblioteca un llibre de Conangla i Fontanilles

Es tracta de l'obra 'Montblanquines' de l'any 1921. Montblanc commemorarà al maig els 50 anys de la seva mort

El Consell Comarcal ha lliurat un exemplar del llibre ‘Montblanquines’ de Josep Conangla i Fontanilles a la biblioteca de Montblanc.

Des de fa uns anys, el Consell fa entrega d’un llibre relacionat amb el municipi a la biblioteca el dia de Sant Jordi. En aquesta ocasió el llibre és del montblanquí Conangla i Fontanilles, que a més dona nom a la biblioteca.

El llibre, editat l’any 1921, és l’única obra que l’autor va dedicar a Montblanc. El va escriure a bord d’un vaixell de tornada a la Havana des de França després d’un frustrat viatge a Montblanc.

Montblanc celebrarà aquest mes de maig diversos actes per commemorar els 50 anys de la mort de l’escriptor. periodista i polític. El primer acte es farà el 15 de maig a la biblioteca. “Farem diverses activitats per recordar la figura de Conangla i Fontanilles”, ha explica el regidor de cultura, Jordi Albalat. A l’acte d’aquest dijous també hi han participat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el conseller comarcal de cultura, Enric Capdevila, la regidora de la biblioteca, Agnès Ribó, i la bibliotecària, Maria Serra Balanyà

Conangla i Fontanilles va ser l’ideòleg de la senyera estelada i l’impulsor de la Constitució catalana de l’Havana (1928)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp