El Curcubeu 2022 celebrarà actes a diversos pobles de la Conca

Els actes es faran del 3 al 6 de novembre

El Curcubeu, la jornada intercultural de la Conca de Barberà, es realitza enguany amb un nou format. Els actes, que es faran entre el 3 i el 6 de novembre, s’ubicaran a diferents municipis de la comarca. Es faran a Montblanc, però també a Santa Coloma de Queralt, l’Espluga i Blancafort.

La temàtica d’aquesta cinquena edició del Curcubeu, i coincidint amb la guerra d’Ucraïna, serà l’asil, el refugi i els conflictes bèl·lics. En el programa del Curcubeu d’enguany no s’hi trobaran tastos gastronòmics, però sí que es podrà gaudir de contacontes, xerrades i la presentació d’un llibre.

Els actes arrencaran el dia 3 de novembre amb el contacontes ‘De les tristors en farem fum’ a càrrec de Carme González. Es podran escoltar a la biblioteca de Montblanc a les 17:30h i el divendres dia 4 a la mateixa hora a la biblioteca de Santa Coloma.

Open Arms farà la conferència ‘Educació per a la llibertat’ el dia 5 de novembre a les 12h al local social de Blancafort. El mateix dia 5 de novembre a les 6 de la tarda a la sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga tindrà lloc la xerrada ‘Conflictes armats: panoràmica i claus des d’una perspectiva de gènere’ a càrrec de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB.

El darrer acte serà la presentació del llibre ‘El complex de Caín: el “ser o no ser” d’Ucraïna sota l’ombra de Rússia’ de Marta Rebón. Es farà a la biblioteca de Montblanc el 6 de novembre a les 12 del migdia.

La Jornada Intercultural està organitzada pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER) de l’Àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i compta amb la participació de l’Ajuntament de Montblanc, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Ajuntament de Blancafort.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook