El Danseu Festival, de Les Piles, arriba a la seva 11a edició

El Danseu tindrà lloc el divendres, 11 d'agost i el dissabte, 12.

El festival de dansa i arts del moviment en context rural torna a la Conca de Barberà, al municipi de Les Piles. Tot i que, enguany, el Danseu ha reduït un dia la seva proposta, es mantindran el nombre d’espectacles. El leitmotiv d’enguany és la calma; fer un parèntesi; un espai en blanc; un pont; un parèntesi que portarà a un nou cicle que s’està gestant pel 2024.

El Danseu 2023 convida els seus participants a aturar-se del ritme de vida frenètic, a gaudir de l’art i la cultura, en un entorn únic com és Les Piles.

Pau Estrem, director general del festival, explica que aquesta onzena edició suposa un punt d’inflexió en la vida d’aquesta proposta cultural.

Pau Estrem: “la proposta d’enguany ve farcida de propostes contemplatives, calmades i amb més pausa, entre espectacle i espectacle”

Danseu Festival, 2022. Foto de Pep Morató.

Divendres, 11 d’agost

El tret d’inici serà divendres, 11 d’agost, amb la conversa inaugural a les 19.30 h a la Plaça Roja, on es qüestionarà com la sobrecàrrega  d’informació i exigència afecta la cultura. Comptarà, entre d’altres, amb la presència de l’actor Alberto Velasco.

A les 20:45 h hi haurà l’espectacle “H“, de la companyia La Corcoles, a l’ermita de Santa Eugènia. a dos quarts de deu, a la plaça Roja, la Maria Palma oferirà una proposta multidisciplinar, amb “La veu submergida”; a dos quarts d’onze de la nit, l’astròloga Inés Dibarboure, al castell, oferirà una conferència intitulada “Nits d’estels” i, per acabar, a dos quarts de dotze tindrà lloc una experiència immersiva, estrena internacional, comissionada i produïda pel Danseu, amb Humanhood, Manel Quintana i Ravi Ram que porta per nom “Arrels astrals“. És l’única proposta del festival de pagament i cal comprar-ne l’entrada.

Dissabte, 12 d’agost

El segon dia, a dos quarts de vuit, a l’ajuntament, hi haurà “Es pecado que una virgen ría con descaro” (mostra en procés) de Milagros Garcia Salgueiro.

A dos quarts de nou, “360º”, de Raquel Gualtero. Suport Danseu 23. Serà a l’hort.

Raquel Gualtero revisita les seves arrels colombianes, amb una mirada contemporània amb el gir com a eix vertebrador

Roser López, qui va participar per primera vegada al Danseu 2016, hi torna amb “Cometa” i Vorpommern tanzt an. A dos quarts de deu, a la plaça Roja.

“Cometa” és una proposta familiar per tal de retrobar-nos amb la màgia que ens envolta en el nostre dia a dia

Entre els artistes reconeguts, internacionalment, s’hi troba la Compagnia Zappalà Danza, la qual portarà l'”Instrument 1 (Scoprire l’invisible”), a les onze de la nit, al Camp.

La nit acabarà a quarts d’una, amb “Las bajas pasiones“, un projecte del trio format per l’Edu Libra, el Dani Vera “Trusty” i el Toni Bello “Taboo”, que divaga entre l’experimentació electrònica, sintetitzadors, ritmes ballables i guitarres, amb lletres de rap i cançó d’autor.

Residències artístiques a les Piles, durant tot l’any

Un altre dels punts forts del Danseu són les residències artístiques, les quals, enguany, s’han consolidat amb 4 modalitats diferents i que portaran, al llarg del 2024, onze companyies artístiques, que faran estada a les Piles. D’entre les professionals de la comarca s’hi troben la Mei Cassabona i la Nuria Rion.

“El pecado que una virgen ría con descaro” i ‘360º’ són dues de les obres que s’han creat com a part d’aquest procés residencial, i formaran part del programa d’enguany.

Un total de 12 activitats, entre divendres i dissabte, tornaran a donar moviment a espais com l’Hort, la Plaça Roja o l’Ermita de Santa Eugènia, entre d’altres. Un any més, el Danseu aposta per acostar el festival al públic familiar, amb la zona de Food Trucks instal·lada a la Plaça Roja.

Podeu mirar la programació completa aquí.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook