El director Marc Recha ha rodat, a Poblet, el seu últim film

La pel·lícula es dirà "Centaures de la nit" i no es podrà veure fins d'aquí a un any, aproximadament.

Poblet ha acollit, des del 30 de gener i fins divendres 24 de febrer, el rodatge de l’última pel·lícula del director català Marc Recha. Es tracta d’una coproducció de TV3 i la productora Parallamps (propietat de Recha i la productora eslovena Ana Stanic).

Serà la novena pel·lícula del director i portarà per nom “Centaures de la nit”. Marc Recha va debutar en el format de llargmetratge l’any 1991, i l’any 2001 va aconseguir ser present a la secció oficial del Festival Internacional de Canes amb el seu tercer film “Pau i el seu germà”. Aquest és un fet excepcional, encara avui, perquè és l’única pel·lícula parlada en català que ho ha aconseguit.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha donat suport, des del primer moment, a aquesta proposta cinematogràfica. Sílvia Iturria, consellera de Turisme del Consell Comarcal, en una entrevista a ràdio Montblanc, ens ha explicat com va arribar el projecte d’aquesta pel·lícula al Consell Comarcal de la Conca de Barberà:

Marc Recha va acudir al Consell Comarcal farà dos anys.

Una història d’Eslovènia que va arribar a Poblet

“Centaures de la nit” està envoltada de misteris. El primer, la trama. Els actors i participants de la pel·lícula han signat un acord de confidencialitat, per la qual cosa l’argument de la pel·lícula serà desconegut fins al moment de l’estrena. No obstant amb això, Iturria ens ha fet cinc cèntims de l’argument, en línies generals:

Silvia Iturria: relació de la pel·lícula amb un monestir eslovè

Lluís Soler encarna el personatge principal

De les poques coses que sí que sabem de la trama és que hi ha un fotògraf cec d’Eslovènia i tres monjos eslovens. L’actor Lluís Soler encarna el protagonista, l’Àlex. Soler ha estat vuit setmanes a Poblet per tal de preparar el personatge:

Lluís Soler, actor protagonista de “Centaures de la nit”

El 95% dels actors de la pel·lícula de Recha són invidents. Lluís Soler ens ha explicat com ha sigut l’experiència de conviure i treballar amb companys cecs, i no professionals:

Lluís Soler ha treballat en aquest projecte durant dos mesos.

Actors no professionals invidents

Els habitants de la Conca de Barberà es van assabentar que es rodava un film a Poblet perquè van rebre, a mitjans novembre i via WhatsApp, un anunci que es buscaven extres per a una pel·lícula que es rodaria, aviat. Es buscaven tres perfils: homes cecs de totes les edats, dones entre 20 i 80 anys i nenes a qui els agradés cantar i tinguessin entre 6 i 10 anys.

Un dels actors cecs seleccionats va ser en Marc Farré, fill de Vimbodí, qui ens va explicar com ha viscut aquesta experiència de rodatge. En Marc ha fet d’actor no professional i mai no havia actuat enlloc:

Marc Farré valora la novetat de l’experiència i poder compartir amb altres companys invidents.

En Pepe Llop, actor no professional invident, fill de la Palma de Cervelló, també ens va explicar com ha sigut la seva vivència, des de la no visió:

Pep Llop: “les sensacions poden ser les mateixes (per a vidents i invidents) si ens acceptem amb les nostres capacitats”.

“Centaures de la nit” compta, també, amb el director de fotografia austríac nascut a Txecoslovàquia, Peter Zeitlinger, el qual, des del 1995, treballa amb el director Werner Herzog.

El film ara entrarà en fase de postproducció i caldrà esperar un any, ben bé, abans no el puguem veure.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook