El documental xipella, filmat a Solivella, finalista al FIC-CAT

"Lis aspergis escatxiguin" és el títol del documental sobre el xipella, un dialecte propi de la Conca de Barberà.

El documental “Lis aspergis escatxiguin” realitzat per Anna Fonoll i la regidora de Cultura en funcions, de Solivella, Sílvia Iturria, amb les dones de Solivella com a protagonistes, ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cinema en Català. (FIC-CAT)

Demà dimecres, 14 de juny, es farà la presentació a les 18:00 h de la tarda, al Teatre Municipal del Casino de Roda de Berà.

El documental forma part del projecte d’art comunitari RURALS / SOM XIPELLA, que ha durat els quatre anys que Iturria ha estat al govern municipal i ha implicat accions artístiques amb les dones del municipi i l’escola de Solivella. RURALS / SOM XIPELLA pretén fer un homenatge a les padrines i el seu parlar. Segons Iturria, “és un gran homenatge a totes les nostres padrines i en especial a les que ja no hi són, Carmen Travé Llort (Cal Travé), Jaumina March Garcia (Ca la Rosa del Bernat) i a la meva padrina, per qui vaig començar tot, Maria Torres Travé (Cal Mas)”:

Iturria ens explica, també què vol dir l’expressió que bateja el documental, “Lis aspergis escatxiguin”:

Per qui no pugui assistir a la sessió de demà, al FIC-CAT, el documental sobre el xipella es podrà veure per TV3 a la carta, fins el 18 de juny, a les 23:59 h, : https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ficcat/lis-aspergis-escatxiguin-documental/video/6225332/

El premi del públic vindrà donat pel nombre de visualitzacions que tingui el documental guanyador, o sigui que, qui ho vulgui encara és a temps de visualitzar-lo!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook