El FES 2022 es divideix en dues jornades, una per famílies i l’altre per professionals

Tindrà lloc al Museu de la Vida Rural el 7 i 8 d'octubre

El Festival de l’Educació per la Sostenibilitat (FES) es renova coincidint amb la seva quarta edició. El Museu de la Vida Rural tornarà a ser seu de la sostenibilitat, però enguany el Festival es dividirà en dues jornades. La primera el divendres 7 d’octubre, centrada en els professionals de l’educació i les arts. I la segona, l’endemà, dissabte 8 d’octubre, amb un caire ludicofestiu i pensada per a un públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats

El dia principal serà el 8 d’octubre amb les famílies com a protagonistes. Durant tot el dia, el FES més familiar comptarà amb: tallers, quatre espectacles, tastos de vins, projeccions de cinema, jocs de pistes, berenar i el concert de l’artista Xarim Arestè per cloure la jornada.

Entre els espectacles destaca “A quant va la mel?” amb jocs i música en directa, “Una pedra a la sabata”, una peça de teatre visual amb textos de Perejaume i Joan Brossa, un contacontes musical amb La Muscaun extracte del circ RUNA “La Filomena se’n va al mercat” que barreja la música tradicional i l’alimentació. Durant tot el dia també s’oferirà el taller “Quina Canya!” de construcció de joguines i instruments populars fets a partir de la canya.

Dissabte al matí i a la tarda, en el marc del FES s’organitzaran també cinc tallers que formen part de la proposta educativa del Museu, emmarcada en l’educació cultural per la sostenibilitat. A més, a la tarda hi haurà dos tastos de vins amb els cellers de la Conca de Barberà.

Una jornada per professionals el 7 d’octubre

El dia abans, el divendres 7 d’octubre a partir de 2/4 de 6, se celebrarà el FES professional. Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. La jornada l’obrirà la ponència “El meu nom és Univers” de la professora de filosofia Lali Bosch. Seguirà amb la descoberta de cinc experiències educatives i culturals enfocades a la sostenibilitat on hi participaran agents pedagògics. Dins la programació de la jornada professional també es faran dos tallers.

La jornada professional serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia; mentre que per la de dissabte l’entrada tindrà un cost de 5 euros, excepte per als menors de tres anys, que serà gratuït. Es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats programades al FES més familiar.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook