Monestir de Poblet

El Festival de Música Antiga de Poblet tanca amb 3.000 localitats venudes

La setena edició del festival ha estat un èxit de públic

El VII Festival de Música Antiga de Poblet s’ha tancat aquest diumenge a la nit amb el concert El Renaixement Musical a Nàpols, a càrrec de La Capella Reial de Catalunya i Hesperion XXI dirigits per Jordi Savall. En aquesta ocasió, la xifra d’assistents ha assolit les 3.000 persones. Això ha estat possible gràcies a l’ampliació de l’aforament d’algunes de les sales i a la programació de més activitats. En total, han estat tres concerts dirigits per Jordi Savall, tres conferències a càrrec de Dolors Bramon, Xavier Antich i Stefano Cingolani, i dos concerts matinals, amb Hirundo Maris i Euskal Barrokensemble.

Al darrer concert del Festival han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, així com els alcaldes de Vimbodí, Joan Canela, i Montblanc, Josep Andreu. La propera cita amb la música a Poblet serà al VII Festival Internacional d’Orgue, que enguany inaugurarà el dia 19 d’octubre l’organista Juan de la Rubia i comptarà amb la participació de Thiemo Janssen (26 d’octubre) i Mona Rozdestvenskyte (9 de novembre).

Els Festivals de Música de Poblet s’emmarquen en el programa Cosmos Poblet, amb què s’articula l’activitat cultural del monestir. Enguany, també dins el mateix programa, s’han inaugurat un nou Centre de Visitants amb audiovisuals immersius i la remodelació del Museu de Poblet, amb dues sales noves on s’exposa la col·lecció d’art i de material litúrgic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp