J. Ardila

El Festival Essències portarà a Montblanc noms destacats del jazz a nivell internacional

Omar i Eska seran els caps de cartell, però el festival també aposta per artistes del territori com Xavi Torres Trio

Montblanc acollirà del 8 al 10 de juliol la primera edició d’Essències, un festival que portarà a la vila noms destacats del món del jazz a nivell internacional. El festival, nascut a Montblanc, tindrà com a caps de cartell Omar, que actuarà en exclusiva nacional al festival, o Eska, que portarà a la vila eu seu èxit internacional. També destaquen altres noms com Llibert Fortuny, The Gramophone All Stars o Amy Lives, un homenatge a la desapareguda Amy Winehouse.

Però el festival aposta també per noms del territori que estan triomfant a nivell internacional com el tarragoní Xavi Torres Trio, que també actuarà a Montblanc. En total, una seixantena d’artistes de gran prestigi nacional i internacional, que convertiran la proposta de Montblanc en única al panorama de festivals de Catalunya. Així ho ha destacat el seu director musical, Aurelio Santos, que ha explicat que “a Catalunya es fan més de 300 festivals i al 80% hi participen els mateixos músics, nosaltres volem apostar per concerts exclusius i per artistes del territori que moltes vegades no tenen espais on actuar”. Montblanc ha acollit el festival amb ganes de fer-lo evolucionar i convertir-lo en un referent. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “volem convertir Montblanc en un referent cultural tots els estius i apostem per propostes com aquesta”.

La música no serà la única protagonista. Durant dos dies, el festival Essències maridarà el jazz amb la gastronomia i els vins i caves de la DO Conca de Barberà. Hi haurà concentració de food trucks, sopars, ruta de tapes i degustacions de vins de la comarca. També hi haurà espais per la canalla, conferències i activitats complementàries durant els tres dies del festival.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp