El Festival Jordi Savall farà parada a Montblanc de l’1 al 3 de juliol

Els concerts es faran a Santa Maria, Sant Miquel i Sant Francesc

El festival Jordi Savall marca com a eix la pau i triplica concerts amb la incorporació de Montblanc als seus escenaris. Entre l’1 de juliol i el 15 d’agost, la música antiga sonarà a espais com l’antic dormitori del monestir de Poblet, el claustre de Santes Creus o l’església de Santa Maria de Montblanc.

El festival programa 14 concerts: a Montblanc entre l’1 i el 3 de juliol, al monestir de Poblet el 5 d’agost i al de Santes Creus entre l’11 i el 15 d’agost. Una tríada que permet també augmentar l’assistència de públic fins a les 6 mil persones. Enguany, a més, com ha explicat el mestre Savall, les circumstàncies fan que la pau sigui l’eix del festival.

Savall explica perquè s’ha triat Montblanc com a nou escenari del festival

Per aquesta raó, es preveu convidar a músics ucranians a participar en algun dels concerts del festival.

Jordi Savall explica que s’han convidat músics ucranians

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha participat aquest dimecres a la presentació del festival que s’ha fet a Barcelona. Ha destacat que “poder ser, amb Poblet i Santes Creus, seu del festival Jordi Savall, és tot un honor per Montblanc. N’estem molt contents”. Assegura que és “la culminació de la restauració del patrimoni de Montblanc, fa que puguem acollir un festival d’aquestes característiques”.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

A Montblanc, el festival tindrà tres jornades de concerts. Arrencarà el divendres 1 de juliol a les 9 del vespre a l’església de Santa Maria amb ‘Codex las huelgas, Del convent femení de Santa Maria de les Huelgas’, amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI.

Tres jornades de concerts a Montblanc

L’endemà, el dissabte 2 de juliol, hi haurà al concert del Conjunt musical emergent que encara s’ha de seleccionar, i que actuarà també a les 9 del vespre a l’església de Sant Miquel. I diumenge dia 3 de juliol tindrà lloc la darrera jornada amb el concert ‘El renaixement musical a Nàpols’, que tindrà lloc a l’antiga església de Sant Francesc. Als concerts de divendres i diumenge s’hi podrà veure actuar al mestre Jordi Savall.

A Poblet, els concerts es faran el 5 i l’11 d’agost, i a Santes Creus el 12, 13, 14 i 15 d’agost

Una trobada que també aposta per la programació de propostes joves i de conjunts musicals emergents, com els grups de música medieval i del renaixement Dichos Diablos i Cantoriía.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook