El Festival Senderista de Muntanyes de Prades-Costa Daurada passa per la Conca de Barberà

El Festival Senderista té per objectiu fer descobrir el patrimoni històric i natural

Els dies 27, 28 i 29 d’octubre tindrà lloc la tercera edició del Festival Senderista de les Muntanyes de Prades-Costa Daurada que té lloc a quatre comarques del Camp de Tarragona: l’Alt Camp, el Baix Campa, la Conca de Barberà i el Priorat. Es tracta d’una iniciativa de la revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i els consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. La proposta va néixer, ara fa tres anys, per reivindicar el territori situat a cavall entre la Costa Daurada i  les terres de Lleida.

L’esdeveniment implica totes les institucions del territori i proposa una desena de rutes i nombroses activitats lúdiques i culturals. En aquesta edició es vol posar en valor la figura dels productors i dels empresaris locals, aprofitant les sinergies que genera l’esdeveniment. Així mateix, reivindicar el producte de proximitat, el sector primari de la zona i la feina dels seus pagesos i ramaders, i conscienciar que el primer sector és un element clau en la sostenibilitat del territori.

Rutes per a tothom
Les rutes d’aquesta nova edició del Festival Senderista de les Muntanyes de Prades – Costa Daurada les han preparat empreses locals especialitzades en el senderisme, amb l’objectiu de reivindicar la feina d’aquests professionals i, alhora, donar un impuls a l’economia local. Els visitants podran optar entre opcions diverses i de diferent nivell de dificultat, però totes pensades per a la família, com veure la posta de sol a Mont-ral amb música en directe, practicar la marxa nòrdica a Poblet, descobrir el poble medieval de Gallicant, visitar Siurana, descobrir els orígens de la Terra a Castellfollit o el món de les abelles i la mel a Alcover, fer de pastor a Capafonts, endinsar-se en la màgia del bosc de Poblet o gaudir dels espectacles nocturns al Parc Astronòmic de Prades. Després de cada activitat hi haurà un tast de productes locals com mel, vi, fruits secs, formatges, etc.

A més de les rutes i experiències, l’organització proposa diferents activitats complementàries de caràcter lúdic o cultural: visites al patrimoni, descoberta d’oficis tradicionals, excursions a cavall o en bicicleta o esports d’aventura en són algunes.
L’esdeveniment aposta per un model turístic responsable i de proximitat. En el web del festival https://festivalsenderistamuntanyesdeprades.cat/ hi ha consells pràctics per a planificar una ruta i dur-la a terme amb respecte per l’entorn. El web incorpora també abundant informació pràctica per a escollir restaurants o lloc per a pernoctar. Es pot triar entre més de 140 establiments de restauració i hostaleria, amb un ampli ventall de possibilitats dins de les respectives poblacions.

Les inscripcions en cada una de les rutes o propostes es podran fer seguint les indicacions de cada operador, que es poden consultar al web del festival.

El preu de la inscripció en cada ruta o activitat és de 15 euros per als adults i de 4 euros per als infants fins a 12 anys (excepte en les activitats del Parc Astronòmic de Prades). Després de la majoria de les rutes guiades els assistents podran gaudir d’un tastet de productes del territori.

El hashtag del Festival d’enguany és #SenderistaFest23

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook