El Vallenc

El Govern anuncia un principi d’acord amb Foment per al desviament de vehicles pesants a l’N-240 entre Montblanc i Lleida

El punt negre amb alta concentració d'accidents de l'N-240 és a Juneda

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat un principi d’acord amb el Ministeri de Foment per optimitzar el desviament de vehicles pesants a l’N-240 entre Montblanc i Lleida.

El conseller ha explicat que el Departament ha estat treballant per corregir la mesura que ja s’aplica en aquesta carretera al tram entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques, ja que era insuficient i actualment ha augmentat el pas de camions en el tram de les Borges Blanques a Lleida amb una mitjana de 1000 camions per dia.

El conseller ha assegurat: L’habilitació del tram entre Montblanc i Lleida la podrem fer al llarg dels propers mesos, ja que requereix acords de govern, de concessionàries i del Servei Català de Trànsit i espera que per els mesos de tardor sigui una realitat.

Calvet ha remarcat que no es tracta d’una mesura definitiva i ha insistit que el que és essencial és que es continua treballant en la millora de l’N-240. En aquest sentit, ha recordat un seguit de rotondes pendents d’execució a l’alçada de Juneda, que facilitaran la seguretat en la nacional i faran d’efecte barrera perquè el desviament cap a l’autopista sigui més efectiu.

En el marc d’aquest principi d’acord, el tram de la carretera entre el Pla de Santa Maria i Montblanc deixarà d’estar subjecte a aquesta prohibició de circular per als camions, així com les bonificacions corresponents a l’AP-2.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp