Liceu de Barcelona

El Liceu porta ‘La Bohème’ a la Conca de Barberà

Aquest divendres es projectarà l'òpera a Sarral i l'Espluga de Francolí

Aquest divendres l’òpera arriba a la Conca de Barberà. Un total de 121 municipis de Catalunya i Menorca retransmetran en directe ‘La bohème’ de Puccini a espais públics i a la fresca. TV3 col·labora en aquesta iniciativa que promou i potencia la cultura, amb la clara vocació de difondre l’activitat operística i musical a tot Catalunya, sota el projecte de territori del Liceu.

Liceu al Territori és un projecte iniciat l’abril del 2015 que està potenciant l’assistència de nous públics al Teatre a través d’iniciatives al territori català que clouen la temporada amb una valoració molt positiva. A la Conca de Barberà, la projecció es podrà veure a Sarral, a la plaça del Mercat a partir de les 10 de la nit, mentre que a l’Espluga de Francolí es projectarà al Jardí dels Francolins.

La bohème de Puccini, una de les òperes veristes més cèlebres del món, es podrà veure al Liceu a la Fresca el 8 de juliol amb una producció de Jonathan Miller tradicionalista i plena de realisme que s’inspira en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30 del segle XX. Marc Piollet, que ens va seduir amb la direcció musical de la Carmen de Calixto Bieito la temporada 2010/11, dirigirà l’Orquestra del Liceu en una bohème que destaca per un repartiment excepcional: Eleonora Buratto en el paper de Mimì que debuta el rol al Liceu, Olga Kluchynska, guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas, com a Musetta. El grup de bohemis està encapçalat per Saimir Pirgu, que ja el vam poder veure a La bohème de la temporada 2011/12 com a Rodolfo i Gabriel Bermúdez completa el repartiment amb Marcello. La història d’amor entre Rodolfo, el poeta, i la dolça Mimì, una veïna brodadora, marca el ritme de l’obra, que se situa al París de 1830, cent anys abans que l’aposta de Miller.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp