El llegat del supervivent de Mauthausen Joan Tarragó arriba a la Conca

L'Arxiu Comarcal custodiarà mçes de 300 documents del supervivent del camp de concentració nazi

L’Arxiu Comarcal de la Conca ha ingressat el fons documental de Joan Tarragó Balcells, supervivent del camp de concentració de Mauthausen. Hi va ser durant poc més de 4 anys, del 1941 al 1945. 

Natural del Vilosell, Tarragó tenia vincles amb Montblanc i la Conca de Barberà. A més, el seu fill Llibert, quan va començar a investigar la història del seu pare, va tenir en Josep Andreu Abelló, tiet de l’exalcalde Andreu, un aliat.

L’arxiu conté més de 300 documents entre correspondència, papers personals i obres de teatre que van escriure als camps per poder reunir a la clandestinitat. 

Llibert Tarragó, fill de Joan Tarragó

Tarragó va ser un dels caps de la resistència al camp nazi i va ser un dels creadors de la biblioteca clandestina. La família assegura que no ha estat fàcil despendre’s de la documentació, però creuen que és la millor decisió per preservar-la i difondre la història del seu pare, que és també la història de milers de deportats.

Tarragó explica que la decisió de dipositar el fons documental no ha estat fàcil

L’acte de signatura del conveni de cessió del fons s’ha fet aquest dimarts a l’Ajuntament de Montblanc. L’Arxiu digitalitzarà ara tot el fons i en farà diversos actes per donar-lo a conèixer. 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook