Ràdio Montblanc

El Monestir de Poblet, nominat a Petxina Tancada pels periodistes tarragonins

La categoria distingeix les fonts d'informació que no faciliten la feina als mitjans de comunicació

El Monestir de Poblet és un dels nominats a Petxina Tancada del Col·legi de Periodistes de Tarragona. Es tracta de la categoria que distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

La nominació del Monestir de Poblet ve donada, segons el Col·legi de Periodistes, pel “poc arrelament al territori a l’hora d’informar sobre les activitats que es desenvolupen al conjunt monàstic”. Són els mateixos periodistes els que proposen les candidatures per després votar-les a la Festa de les Petxines de la Informació. En la mateixa categoria de Petxina Tancada, també hi ha la Confraria de Pescadors de Tarragona i Josep Poblet, ex alcalde de Vila-seca.

Pel que fa a la Petxina Oberta, que distingeix la font d’informació que ha facilitat la feina dels mitjans de comunicació, estan nominats el Servei Català de Trànsit, el gabinet de comunicació del Club Reus Deportiu i el Concurs de Castells de Tarragona.

Pel que fa a la categoria Petxina KM0, que distingeix un producte periodístic del territori, estan nominats la Revista Cambrils, RTV El Vendrell i l’Om-Femsafareig.cat.

Durant la nit també s’atorgarà la Petxina Daurada, que distingeix la trajectòria professional d’un periodista vinculat al territori.

La festa de les Petxines d’aquest 2019 es dedicaran al periodista tarragoní Xavier Zaragoza, que va morir a l’edat de 34 el passat mes de maig, i tindrà lloc el proper dijous 20 de juny a les 8 del vespre al Teatret del Serrallo a Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp