Amics dels Gegants de Montblanc

El Montblanc de Catalunya i França, units per la cultura popular

Els Amics dels Gegants i el Drac de Montblanc han visitat la ciutat francesa aquest cap de setmana

Els Amics dels Gegants de Montblanc i el Drac de Montblanc han viatjat aquest cap de setmana a Montblanc de França per tornar la visita que ells van fer a Montblanc l’any 2014. Durant tot el cap de setmana els montblanquins han participat en diversos actes organitzat per la colla francesa amb el bestiari i els gegants com a protagonistes.

Dissabte al matí van participar a una trobada internacional de bestiari, que va aplegar colles de França i de Catalunya. A la ronda de lluïment hi van participar el Drac i el Drac petit de Montblanc, així com la Mulassa, la Mulasseta i els gegants Els Veguers de Montblanc. A la tarda, després de dinar, va tenir lloc la cercavila, que va recórrer els carrers de la població francesa. En acabar, i davant de l’Ajuntament, els montblanquins van interpretar la sardana de ‘Montblanc, capital de la sardana 2018’ fent una gran anella entre els montblanquins de Catalunya i de França.

Finalment, el diumenge al matí, l’Il·lm. Alcalde de la vila francesa va oferir una recepció d’agraïment a la sala de sessions de l’Ajuntament, amb la presència del consistori. Els parlaments i un intercanvi entre les colles, així com també van fer lliurament al montblanquí Ivan Besora com a president d’Adifolk, en recoenixament per la internacionalitació de la cultura catalana. Els Amics dels Gegants van segellar amb la colla del Poulain la segona part d’aquest intercanvi, amb el compromís de mantenir viu aquest contacte entre les dues poblacions. El cap de colla dels Amics dels Gegants, Roger Sánchez feu lliurament d’una carta i un obsequi de part de l’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, per l’alcalde de la Ville de Montblanc. Al migdia, el dinar de comiat entre les colles posava el punt final d’un intens cap de setmana, iniciant el viatge de retorn a Catalunya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp