Ràdio Montblanc

El Montblanc més solidari surt al carrer amb el Posa’t la Gorra

Èxit de públic a totes les activitats realitzades per als infants amb càncer

Montblanc es va bolcar aquest diumenge 1 de setembre amb el Posa’t la Gorra, la festa d’AFANOC per als infants amb càncer. Era la segona edició oficial de la festa a Montblanc, i va tornar a ser tot un èxit de públic.

Durant tot el dia, la plaça de Sant Francesc va ser l’epicentre de les activitats, que començaven ben d’hora al matí amb una caminada popular i solidària on hi van participar unes 200 persones. També va ser tot un èxit el dinar solidari que va omplir l’antiga església de Sant Francesc amb prop de 400 comensals. Hi va haver teatre, dansa del ventre, festa Holy, festa de l’escuma i presència dels Bombers, Protecció Civil i Policia Local, que van ensenyar els seus vehicles i van explicar la seva feina als més petits. La festa es va acabar amb l’actuació musical del grup La Clandestina.

A la tarda, després de l’actuació del seguici popular de Montblanc, va ser el torn dels parlaments i la lectura del manifest d’aquesta edició. En aquesta ocasió el van llegir Susanna Rebollo i el seu fill Luís, explicant el cas del Gael, el seu fill petit que ha patit un càncer. També va llegir el manifest l’Eric, el germà d’una nena que també ha patit el càncer. “Durant un llarg any vam recórrer un gran camí, ple d’obstacles i pors, però gràcies a tot el suport avui estem aquí. El càncer és una loteria que et toca sense jugar, però estem en la lluita i no podem deixar de lluitar”, explicava Rebollo.

Sergi Estadella, un dels organitzadors de la festa, destacava que “ho heu tornat a fer. Nosaltres hem fet l’empenta, vosaltres ho heu tornat a fer. Avui veia als nens i nenes participant a les activitats, i pensava que és així com han d’estar tot els nens sempre. Mai han d’estar a un hospital, però de vegades et toca. Que mai ningú hagi de passar per aquest camí. Gràcies a tots”.

Tots els diners recaptats a la festa es destinaran a la Casa dels Xuklis, la casa que l’AFANOC té a Barcelona i on s’allotgen les famílies que tenen fills que han de seguir un tractament per la malaltia. Si bé encara no es coneixen les xifres d’aquest any, l’organització tenia l’objectiu de superar els 14.000 euros recaptats l’any passat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp