Cedida

El mossèn de Santa Coloma de Queralt es veu envoltat en una polèmica per una herència

Mossèn Joan Francesc diu que es fals que es va aprofitar d'una dona que li va deixar la casa en herència, un fet que denuncia la germana d'aquesta

El mossèn de Santa Coloma de Queralt denuncia que l’han difamat al programa ‘8 al dia’ de Josep Cuní, que el passat divendres 30 de juny va acabar les emissions després de set temporades en antena.

Precisament en aquest darrer programa, Cuní va entrevistar a Maria Gilabert, qui va denunciar que l’actual mossèn de Santa Coloma de Queralt, Joan Francesc Amigó, s’havia aprofitat de la seva germana, malalta d’Alzheimer, per aconseguir com a herència la meitat de la seva casa situada a Ciutadilla, on el mossèn havia exercit de rector. Al programa de 8TV no es va donar veu a mossèn Joan Francesc, i ara ha volgut sortir al pas de les crítiques i donar la seva versió dels fets.

En declaracions a Ràdio Montblanc i laConcaDiari.cat, el rector de Santa Coloma assegura que “el que diu Maria Gilabert és fals, jo a la seva germana, la Justina, l’estimava com una segona mare i mai l’hauria enganyat” i destaca que “feia 12 anys que al testament havia escrit que part de la casa me la deixava a mi, i m’havia demanat explícitament que no li digués a la seva germana”. Segons mossèn Joan Francesc, les dues germanes no tenien una bona relació, i els darrers anys de la seva vida va ser ell, segons explica, qui es va fer càrrec de cuidar-la durant la seva malaltia. “Li vaig buscar una persona que la cuidés nit i dia”, relata.

Ara, un cop obert el testament, Maria Gilabert li reclama al mossèn la part de la casa que la seva germana li ha deixat en herència, i ell es nega a fer-ho “per respectar la seva darrera voluntat”. Mossèn Joan Francesc es queixa que “el programa de Josep Cuní m’han calumniat i ni tan sols m’han trucat per poder donar la meva versió dels fets”. A l’entrevista a 8TV, Maria Gilabert, visiblement afectada, destacava que “ell podria renunciar a l’herència però no vol fer-ho”. La versió de Maria Gilabert dista de la del mossèn, i defensa que les dues germanes mantenien bona relació i que ja existia un testament anterior on explica que constava que “quan una faltés, la casa seria per l’altra i pel Boris, un amic de la família”. Maria Gilabert, a més, acusa al capellà d’haver influït sobre la dona per fer testament en favor seu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp