El Museu Comarcal de la Conca adquireix una Mare de Déu del Mestre del Tallat

L'han comprat l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca

Al Museu Comarcal de la Conca de Barberà s’hi pot veure, des d’aquesta setmana, una Mare de Déu del Mestre del Tallat.

D’aquest artista, que va treballar a la Conca de Barberà entre els segles XV i XVI, no se’n coneix el nom, però si diverses obre repartides per la comarca. Se li atribueixen obres a Poblet, a Solivella, al Santuari del Tallat o a Savallà del Comtat, així com d’altres repartides per tot Catalunya.

L’historiador de l’art Damià Amorós ha estudiat les obres d’aquest artista, i amb l’historiador Joan Yeguas, han determinat posar aquest nom a l’autor a qui se li atribueixen aquestes obres. No es coneix el nom però si un important llegat d’escultures i també obres en edificis de diversos indrets del país.

Damià Amorós, historiador de l’art

Aquesta Mare de Déu en concret, de pedra sorrenca i de 200kg, formava part d’una col·lecció privada del Camp de Tarragona i en sortir a subhasta, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Montblanc van decidir comprar-la. Ha tingut un cost de 9.700 euros que han pagat a parts iguals les dues institucions.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc
Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca

La peça tenia algun desperfecte que els restauradors ja han arreglat. Ara la Mare de Déu del Mestre del Tallat formarà part de la col·lecció del Museu Comarcal de la Conca i servirà per millorar l’espai dedicat a l’art medieval de la comarca. Des del Museu celebren aquesta adquisició que, asseguren, ajudarà a millorar el discurs d’aquest tipus d’art i permetrà que els historiadors puguin continuar estudiant les obres del conegut com a Mestre del Tallat.

M. Serra Orpinell, directora del Museu Comarcal de la Conca

Els historiadors de l’art no descarten que, en els propers anys, apareguin noves peces del Mestre del Tallat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp