El Museu Comarcal de la Conca tanca el 2022 amb 12.600 visitants

Les xifres milloren en un 18% les aconseguides l'any 2021

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha fet balanç del 2022. Ha tancat l’any amb dades ja semblants a les d’abans de la pandèmia. Durant el 2022 un total de 12.580 persones han visitat les diverses intal·lacions del Museu Comarcal, el que representa un augment del 18% respecte a l’any anterior, quan es van registrar 10.617 visitants.

De les 12.000 persones, 8.775 han visitat la seu central del Museu Comarcal, 3.673 el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i 180 els Molins de la Vila.

Maria Serra Orpinell, directora del Museu Comarcal de la Conca

El Museu també s’ha reivindicat, aquest any, com a centre cultural de Montblanc i la Conca de Barberà, organitzant múltiples activitats. Durant el 2022 s’han realitzat, per exemple, diverses conferències, fins a 11 presentacions de llibres o activitats de caire familiar, que han tingut una molt bona acollida.

Josep Gomis, president del consorci del Museu Comarcal de la Conca de Barberà
Josep Andreu, alcalde de Montblanc

El Museu també ha acollit diverses exposicions temporals durant l’any que han atret la visitat de més de 1.000 persones. S’han organitzat o acollit exposicions de temàtiques ben diverses: folklore, ceràmica, gravat, etnologia, pintura…Una d’elles, dedicada a les campanes a la Conca de Barberà, ha sigut itinerant i ha visitat diversos municipis de la comarca.

La directora del Museu explica les diverses activitats realitzades

Per altra banda, al llarg de l’any s’ha continuat treballant en el manteniment, l’adequació i la millora de les instal·lacions, tant pel que fa a l’ús del públic visitant com per la seguretat de la col·lecció. En paral·lel, s’han iniciat projectes per millorar l’accessibilitat del Museu, com és la creació d’una audioguia per la Seu Central del MCCB a partir del projecte Visitmuseum i treballant per l’accessibilitat amb el suport de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre (XCMT-TE)i la col·laboració d’entitats del territori.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook