Josep Ardila

El Museu Comarcal de Montblanc dedica un espai al pintor Palau Ferré

Es podran veure a la remodelada sala d'art del museu

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc estrenarà, aquest mes d’agost, un espai dedicat al pintor montblanquí Maties Palau Ferré.

Concretament, es podran veure diversos quadres a la remodelada sala d’art del museu, on s’hi troben obres d’artistes de Montblanc o que han tingut relació amb la vila.

L’espai compta, de moment, amb dues obres cedides per la família, tot i que encara se n’han d’instal·lar més. Aquestes eres la preferides de la germana del pintor. Són les pintures ‘Noia amb flauta’ i ‘Noia amb colom’, les dues pintades amb ceres. El Museu salda així un deute amb Palau Ferré, ja que fins al moment no comptava amb cap obra seva. La seva directora, Maria Serra Orpinell, destaca que “la cessió és temporal i hem arribat a l’acord amb la família que cada dos anys renovarem les obres exposades, per poder així gaudir de més creacions del pintor”. Afegeix que “Palau Ferré faltava al Museu, no teníem obra seva i ara podrem tenir aquest espai dedicat al pintor montblanquí”.

La inauguració es farà el proper 31 d’agost. Aquest serà un dels primers actes per començar a preparar el centenari del naixement del pintor, que tindrà lloc l’any 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp