MCCB

El Museu Comarcal exposarà una peça al mes per acostar la seva col·lecció al públic

Aquest dijous s'exposarà la peça més antiga del fons arqueològic i comptarà amb Eudald Carbonell

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà posa en marxa una nova activitat que té per objectiu acostar la seva col·lecció al públic. Es tracta de ‘La peça del mes’, una activitat que exposarà una peça de la col·lecció del museu i es farà una conferència pronunciada per un professional de la cultural, la història o l’arqueologia.

Amb aquesta iniciativa el Museu pretén l’acostament de la col·lecció al públic, dinamitzant l’espai del museu durant tot l’any així com donar l’oportunitat a què peces etnològiques, arqueològiques i històriques, algunes d’elles no exposades en l’exposició permanent, mostrin el seu potencial.

Per encetar aquesta activitat s’ha triat la peça més antiga del fons arqueològic del Museu Comarcal. En concret es tracta d’una destral bifacial de sílex, datada en el període Axelià (Paleolític inferior) i localitzada al terme de l’Espluga de Francolí.

Per presentar-la es comptarà amb el president de l’Associació Museu-Arxiu de Montblanc i comarca, Josep Gomis, que realitzarà la lectura de la fitxa; i l’arqueòleg i director de l’IPHES Eudald Carbonell, que realitzarà la conferència al seu entorn. El director del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Ramon Viñas presentarà l’acte que es durà a terme el proper dijous 12 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a la seu central del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp